Error 404: Privacy not found!

IT / News / Web 3 Comentarii

Acum, înainte de sărbătorile de iarnă, aleșii noștri s-au gândit că ar fi bine să adopte legea securității cibernetice, și au făcut-o. Nu oricum, ci cu unanimitate de voturi. Ce să zic, ”de admirat” că în perioada în care lumea se gândește la cadouri și la concediu, senatorii și-au dat toată silința să adopte o lege care ne lasă fără pic de intimitate.

Pe lângă efectele acestui proiect de lege, pe mine mă deranjează faptul că și această lege a trecut tacit, la fel ca și multe altele. Iar modul tacit mie nu-mi sună deloc bine, nici aici, nici în alte cazuri. Totuși, spune că trăim într-un stat democratic, atunci de ce dracu nu se face totul transparent? De ce umblăm cu mâța-n sac? Mai trebuie încă un tur de alegeri în care unii să și-o ia peste bot ca să înțeleagă că românii dacă tac nu sunt și proști? Sau ce trebuie?!

Unii spun că noul președinte ar trebuie să o respingă și să o retrimită în Parlament. Nu spun nu, poate face asta, dar ce se întâmplă dacă legea revine? Din câte știu a doua oară e obligat să o promulge. Tare îmi e că adoptarea acestei legi este un răspuns la cele ce s-au întâmplat în campania electorală trecută. Ca să nu mai zic că e o dovadă clară cei care află la cârmă simt că nu pot stăpânii prin metode democratice această țară. Nu știu pentru voi cum sun această lege, dar pentru mine sună clar – drepturile omului pot fi încălcate și-n cadrul Uniunii Europene, în România.

Pentru înțelege mai bine efectele noii legi a securității cibernetice din România, vă recomand să citiți următoarele două articole: unu și doi. Nu intoxicațiile oferite de multe dintre publicațiile care fac parte din trusturile conduse de unii dintre cei care se află-n spatele acestei legi.

Error 404: Privacy not found!

Error 404: Privacy not found!

Later edit: Dupa cum am zis mai sus, intoxicatiile sunt intoxicatii, cititi legea aici si veti vedea cum presa iar relateaza gogosi. Legea asta e cu dus si-ntors, nu toate prevederile ei sunt tampenii, asa cum sunt catalogate la ora actuala.

3 Comentarii - “Error 404: Privacy not found!”

  1. ice4you

    Cum adica ce se intampla daca legea revine?!

    Prietene … daca presedintele ala nu e cap de paie si este cu adevarat un reprezentat al poporului, le explica alora care au facut’o ca are de gand sa o respinga iar daca fac sexul mare si nu o claseaza, o respinge iar seara iasa la TV sa le explice oamenilor despre ce este vorba si sa le ceara ajutorul pentru a opri aceasta lege! Este simplu … de aia avem presedinte, de aia are voturile poporului, de aia este reprezentantul lor de aia oameni ar fi si ei langa el!

    De aia e presedinte … in primul rand sa ne apere de asemenea legi mizerabile care sunt impotriva noastra, sa ne apere de mizerabili care isi fac de cap … sa apere drepturile noastre … nu sa dea ordine si directive de partid sau sa frece duda! Ce dracu e ma frate asa greu de priceput?! Puneti mana si dati din mana in mana pe fetebuciul ala al vostru despre ce este vorba si haidati sa iesim dracului afara din casa sa ii oprim sa faca ce vor, nu doar la comanda politica!

    Imi cer scuze pentru ton … insa sunt extrem de furios … mai ales ca acum ar trebui sa il strangeti pe Iohonis de cohones daca nu face ceia ce trebuie sa faca un presedinte conform primului sau rost constitutional.

    Răspunde
    • Stefan

      Dacă nu ar fi exista precedent poate că aș fi mers și eu per varianta cu președintele, dar așa îmi vine greu a cred că președintele sau opinia publică chiar poate face ceva. Vezi tămbălăul cu legea amnistiei, a trebui să vin un val de alegeri ca să fie respinsă. Chiar și-n aceste condiții unul dintre părinții ei a declarat că în scurt timp va veni cu un nou proiect de lege care să înlocuiască legea amnistiei și grațierii. Adică o altă Mărie, dar cu aceeași pălărie.

      Pe de altă parte, eu m-am pus aseară și am citit legea în forma în care a fost adoptată ea ieri. Să știi că nu e chiar așa de negru dracu precum îl facă ăștia în presă. Multe dintre prevederi ar fi bine-venite, dar să nu fim controlați de un organism suprem, ci mai degrabă de un ONG, pentru că, frate, Internetul nu e nici al lor dar nici al nostru. Un organism suprem, așa cum prevede această lege ar duce la foarte multe amenzi, ca să nu mai zic că specialiștii pe care-i are statul român, mie nu-mi inspiră foarte multă încredere. Până și frații noștri de peste Prut, când vine vorba de sisteme informatice, stau mai bine decât noi. Nu știu, la noi ori sunt angajați pe pile, ori criteriile de selecție nu sunt foarte bine puse la punct. Nici nu vreau să-mi imaginez discuții între angajații unei firme serioase și băieții de la organul de control, sunt sigur că ar fi băgați în buzunar de urgență. 😀

      Ce să zic, vom trăi și vom vedea, dar mie legea asta mi-a dovedit încă odată că-n țara asta nu se poate face un lucru bun, fără să nu aducă cu el altele 100 proaste.

  2. ice4you

    Din pacate concluzia ta este cea care ma seaca si pe mine. Ba … deci nu am treaba ca se face ordine … ca se adopta legi necesare prezentului … si nu neg faptul ca atacurile cibernetice sunt un pericol pentru siguranta nationala si asa mai departe …. dar daca tot te apuci sa faci o lege, pai fa’o dracului impotriva celor pasibili de fapte ce intra sub incidenta ei si nu in rest. Mie imi place ca idiotii astia dau legi … si dupa ce intra in vigoare isi dau seama ca au pus caruta inaintea boilor pentru ca aplicarea lor este cel putin ambigura ca sa nu zic ca au fost zeci de cazuri in care legea respectiva nici macar nu avea norme de aplicare. A mai durat un secol pana cand aceste norme au fost cumva scrise … insa in practica imposibil de aplicat si uite asa … ne’am trezit cu inca N’spe mii de ordonante de urgenta care ajungeau intr’un punct in care ce stipula una, anula alta si tot asa.

    Omeni buni … ASTA ESTE PROBLEMA de fond … am ales si continuam sa alegem oameni cretini in fruntea tarii … de aia scriam ca si in cazul presedintelui acesta ar trebui sa dea un test pe post si nu sa ajunga acolo fara ca macar habar sa aiba cu ce se mananca postul respectiv. La fel este si in cazul mizeriilor astora care sug bani de la noi toti pentru a face legi despre care habar nu au … ca sa nu mai zic ca odata cu aceste legi ofera posibilitatea de abuzuri unora care le pot interpreta si folosi impotriva noastra dupa bunul plac. CAND P(biiiip)A MEA o sa invatam sa alegem cu capul si nu cu sentimentul?!?!?!?

    Cand dracu o sa schimbam asta Stefane? Pe tine probabil ca intr’un an o sa te doara in cur de ce o sa mai fie pe aici, desi … ma indoiesc pentru si tu ai o familie ce o lasi in urma … pe mine nu ma poate durea … ca eu am un copil de crescut ca multi multi altii … si pentru el ma gandesc ce dracu sa fac ca macar el sa traiasca altfel. Stiu … solutia ar fi sa il trimit pe dincolo … insa sincer nu prea vreau decat daca va fi decizia lui pentru sincer EU chiar iubesc tara asta … de aia niciodata nu am putut sa plec definitiv. Daca toti plecam … ce se alege?!
    Suge rau de tot treaba in tara asta … si pe toti cretinii ii doare in cur crezand ca democratia inseamna doar alegeri la cativa ani.

    Răspunde

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!