Drumuri blocate, anvelope de iarnă și transport paralizat

Iarna se apropie cu pași mărunți și în scumpa noastră țară și iar încep să mă gândesc cu groază la ce mizerii va provoca în sistemul de transport românesc. În momentul în care începe să ningă la noi toată lumea o să simte neputincioasă, primăriile o să fie luate prin surprindere că ninge peste drumurile românești și că zăpada se depune atunci când afară sunt  -20 grade Celsius…

Anvelope de iarnaMă gândesc cu mare groază că în perioada următoare, adica ce mai probabil dupa ce o sa ningă,  o să am de făcut câteva mii de kilometrii pe drumurile patriei având în vedere că în orice ce variantă de transport ai alege tot nu ieși bine. Dacă alegi să mergi cu mașina chiar și echipată corespunzător de iarnă, vei trăi aceeași poveste, drumuri înfundate, mașini avariate și întârziere cât vezi cu ochii. Și totuși toate astea se întâmplă din cauza idioților care nu își pun anvelope de iarnă și a drumarilor imbecili care își prelungesc în mod (ne)intenționat pauza de masă sau uită că zăpada se depune surprinzător de repede.

Dacă alegi să mergi cu trenul, nici să nu te gândești, mai ales dacă ai de mers un drum mai lung, te vei căca pe tine de frig la propriu. Acum vreo 3 ani m-a pus dracu să merg de la Iași la Cluj Napoca cu trenul pe timp de noapte, toată noaptea am făcut frig de mă luau dracii, nici nu se punea problema de căldură, în afară de cea sufletească… De atunci am zis că nu voi mai face aceeași greșeală vreodată.

Surprinzător sau nu pentru unii, zăpadă este și în alte țări pe timpul iernii, ca chiar mai multă decât la noi, dar al dracu pe alții nu-i ia niciodată prin surprindere…Am rămas tablou când mi-a povestit un prieten din Finlanda că finlandezii merg și iarna cu bicicleta la servici. Cum așa?! La ei drumarii trec din 20 în 20 de minute și curăța lună și bec drumurile, trotuarele și pistele pentru bicicliști. Din ce mi-a relatat omul se pare că finlandezii nu știu ce e ăla un drum alb

Bun, dacă la alții se poate, la noi de ce nu se poate? că dacă faci un mi research pe internet vei vedea că totuși investim și noi foarte multe milioane de euro în deszăpezire, ba mai batem și unele recorduri europene… Bun atunci ce e de făcut? Ne rugăm să nu mai ningă sau ar trebui să ne luăm de hoții care se ocupă de administrarea drumurilor românești?

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!