Despre aplicațiile pentru Android nu este prima dată când scriu, am mai scris și alte articole dedicate lor, dar la modul general. Acest articol vreau să-l dedic câtorva aplicații pentru Android care îți fac viața mai ușoară, ca să zic așa. Evident, se poate și fără ele, dar de ce să nu ne folosim din plin de funcționalitățile unui smartphone.
Aplicații de Android utile în diverse situații
Prima aplicație pe care vreau să o recomand este Control Panel for cPanel. Este o aplicație care vă permite să vă logați la conturile voastre de hosting și să le administrați de pe telefon. Aproape tot ce puteți face din cPanel, aplicație web pentru desktop, puteți face și din aplicație pentru telefon. Puteți administra domeniile asociate contului de hosting, bazele de date, conturile de e-mail, conturile de FTP, backup-urile, fișierele în general – are un file manager mai mult decât decent, plus restul opțiunilor arhicunoscute webmasterilor. Puteți descărca aplicația de aici. Aplicația este gratuită, dar dacă vreți și mai multe facilități atunci puteți alege și varianta plătită. Dar nu cred că este cazul.
Cea de-a doua aplicație pe care o recomand cu încredere se numește Wifi Analyzer. Această aplicație este foarte utilă tuturor celor care dețin un router wireless. Cei care dețin cunoștințe minime de rețelistică știu că degeaba ai cel mai bun router wireless dacă nu emite pe niște canale cât mai puțin populate. Iar cei care stați la bloc vă loviți cu siguranță de această problemă – mai pe românește zis – router bun dar care merge prost. Ei bine, cu această aplicație pentru telefon treaba se rezolvă foarte rapid.
Aplicația îți arată spectrul wifi și cât de populat este fiecare canal, ție rămânându-ți decât să programezi routerul să emită pe un range de canale mai puțin populate, dacă se poate chiar deloc populate. Majoritatea routerelor wireless din comerț vin setate să emită pe modul „Auto”, adică să-și aleagă ele canalele de emisie. Și asta fac, își aleg 3 canale de emisie din primele 9, la fel făcând 99% dintre ele, restul până la 11/13/14 rămânând nefolosite (detalii). Iar atunci e cât se poate de simplu, interferențe peste interferențe… rezultatul fiind o viteză de download/upload mult mai mică decât în cazul în care routerul ar emite pe unul dintre canalele mult mai puțin populate.
Trecând peste teorie, marea utilitate a acestei aplicații se găsește în faptul că vă poate determina automat canele de emisie optime pentru router. La fel ca și prima aplicație și aceasta este gratuită.
Sper să vă fie de folos, măcar una din cele două aplicații recomandate. Dacă aveți și voi aplicații pentru smartphone pe care le recomandați cu încredere și altora, secțiunea de comentarii este deschisă. 🙂
Laurențiu Trofoșilă
Eu folosesc Flickr și Skype.
Offtopic: ai trecut la Android 4.3? În afară de browserul default (nu Chrome) mai sunt alte aplicații care rulează în full screen?
Stefan
Nu am facut upgrade la 4.3 si nici o sa fac pe actualul telefon. Mi-a facut destul par alb update-ul la JB, cu bugurile aferente. 🙂 Sincer, nu stiu daca mai sunt si alte aplicatii care sa ruleze in full screen…
Stefan
Nu am facut upgrade la 4.3 si nici nu planuiesc sa mai fac vreun upgrade pe actualul telefon. Mi-a facut suficient par alb, upgrade-ul la JB cu bug-urile aferente. 🙂 Sincer, nu stiu daca exista si alte aplicatii care sa ruleze in full screen.