Donez bonuri fiscale necâștigătoare

La ceva timp după ce a început nebunia cu loteria bonurilor fiscale am început, împreună cu iubita, să ne strângem și noi bonurile fiscale. Am zis că e o ocazie bună să aflăm și noi cam cât cheltuim pe mâncare și cele alte lucruri necesare prin casă, într-o perioadă de o lună. Că de câștigat eram siguri că nu vom câștiga, din păcate nu suntem noi norocoși la treburi din astea.

Fiindcă astăzi a fost a doua extragere la Loteria Bonurilor Fiscale, mi-am scos și eu bonurile pe masă să văd dacă am cumpărat ceva de 135 de lei în data de 23 Mai 2015. Nu a fost să fie, am mai multe bonuri din acea zi, dar nici unul cu aceasta valoare.

Oricum, pentru mine strângerea bonurilor și-a atins scopul – am reușit să-mi fac o ideea cam cât cheltuim într-o lună doar pe mâncare și alte chestii de care ai nevoie prin casă. Aici nu am inclus și: apa, curentul, gazul, internetul, telefoanele, abonamentele de transport public sau chiria. Astea-s cu totul altă poveste.

Trăgând linie pe baza bonurilor pe care le-am primit în luna Mai, a ieșit un total de ~ 1500 de lei. Repet, asta e doar pe baza bonurilor pe care le-am primit, că sunt multe locuri unde nici nu se pomenește de așa ceva. Un exemplu bun e cârciuma unde mănânc la amiază. De la ea, pentru luna Mai, am găsit vreo 6 bonuri, în condițiile în care sunt 20 de zile lucrătoare/lună, iar eu am mers în fiecare zi.

O fi mult, o fi puțin, nu știu ce să zic, e prima dată când trag linie pe baza bonurilor fiscale, cert este că 24% din banii ăștia ajung înapoi la stat. Adică vreo 400 de lei pe lună. Iar dacă ne gândim că un an are 12 luni, uite cum mă face statul de 4800 de lei doar pentru simplu fapt că trebuie să mănânc. Asta ca să nu mai pun la socoteală și faptul că mă mai stoarce și la salariu, iar apoi și la impozitele pe proprietate.

Are Ponta dreptate, e frumoasă România… când o vezi din Dubai, Turcia sau Occident. Dar să nu te pună necuratul să trăiești în ea că plătești de-ți șuieră urechile. Vorbesc prostii, avem TVA de  9%, pe hârtie măcar că prin magazine nu-l mai găsești.

Astea fiind zise, donez și eu o pungă de bonuri fiscale necâștigătoare, oare nu le vrea ANAF-ul? Poate mai stoarce niște bani și de la alții, nu doar de la noi muritorii de rând.

2 Comentarii - “Donez bonuri fiscale necâștigătoare”

 1. ice4you

  Eu nu am calculat niciodata pe baza a nimic dar aproape sigur pe acolo sunt … pana si din prisma simplului fapt ca nu trece zi sa nu cheltuiesc 50 leix30 zile … aia e. Nu mai pun benzina si restul utilitatillor ca ma ia cu caputu’.

  Pun si eu la bonurile tale … nu stiu cate (ca nu am adunat de nici o loterie) … dar tot ce am pun si eu langa ale tale.

  Răspunde
 2. Marius

  Eu n-am adunat nimic. Se strang 4,5 bonuri… le las langa PC… le arunc cand se umple masa cu balarii.
  Prin kaufland vad ca s-au mai ieftinit un pic anumite produse. Adica dintr-un 2.8 lei un lapte il vezi cu 2.2.
  Cei cu minim pe economie resimt reducerea.

  Răspunde

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!