DigiNet FiberLink 200 sau cum mi-am dublat viteza de internet

IT 12 Comentarii

De astăzi am trecut la Digi Net FiberLink 200, iar viteza cu care s-a făcut trecere de la vechiul la noul abonament, chiar m-a uimit. Pe 30 Septembrie mi-am achitat factura lunară și tot atunci din magazinul online, pe Digicare,  mi-am comandat dublarea vitezei de internet. Eram mulțumit și de vechea conexiune, Digi Net Fiberlink 100, dar dacă în aceeași bani puteam să am viteză dublă, de ce să nu profit?!

Marți am făcut comanda online, vineri au sunat să confirme că azi vor găsi pe cineva la adresa, iar azi la 9:30 băieții au fost la ușa mea. În 10 minute și-au făcut numărul cu cablul și telefonul de confirmare la centrala. Mai mult a durat până au depistat care este cablul meu, ca să-l remufeze în switch-ul de la panoul de pe scară.

Acum, rezultatul unui speed test al conexiunii mele de internet arată precum în imaginea de mai jos. Tot ce mai am nevoie e să-mi cumpăr un . Momentan am unul de 100Mbps pe WAN/Lan și 150Mbps Wireless N, dar zilele viitoare va veni și rândul routerului nou. Până una alta, eu mă declar un client mulțumit, totul a decurs rapid și simplu: comanda online, telefon confirmare prezența la adresa și modificarea propriu-zisă.

DigiNet Fiberlink 200 - Speed Test

DigiNet Fiberlink 200 – Speed Test

Vă recomand să citiți și ce router wireless se potrivește pentru RDS Digi Net Fiberlink 200.

12 Comentarii - “DigiNet FiberLink 200 sau cum mi-am dublat viteza de internet”

  • Stefan

   Unul dintre motivele care mai te face să crezi că-n România e mai bine decât în Belgia. 🙂 Glumesc, cunosc sentimentul, aproape așa ceva aveam și eu în Spania, pe Vodafone, la un pachet de 40 Euro/luna.

  • Stefan

   După cum am zis, și mie îmi era suficient cel de 100, dar dacă e vorba de aceeași bani de ce să nu fie dublu. 🙂

 1. cKy

  Nu o zic in calitate de angajat ci in calitate de client si om care stie piata bune, de la oameni nu din mailuri.
  Upc la 200 mbps nu atinge 120 mbps, rss la 1 gb mbps atinge 980 mbps.
  Clientii business garantat au trecut pe rezidential la 1000 mbps.
  Pe scurt, in europa nu exista servicii similare RDS si asta pt ca omul din spate nu permite. Are o ideologie de speriat, are atat de multi bani incat pt el nu conteaza doar locul 1 iar pentru asta e capabil sa isi mareasca calitatea si sa isi micsoreze profitul…paba la urma profitul e tot profit nu e mentenanta.

  Răspunde
  • Stefan

   Nu știu cum e la UPC, nu pot vorbi în necunoștință de cauza, dar de RDS sunt mulțumit. În sfârșit, după ani și ani, au ajuns la maturitate. Prin 2011, când locuiam în Iași, a durat mai bine de 30 de zile să vină să verifice de conexiunea de net era mai proastă decât un dial-up, deși era Fiberlink 50, dacă nu greșesc. Atunci nu mi-au dovedit nici o secundă că sunt orientați spre client, însă acum da.

  • ice4you

   cKy vorbesti in calitate de angajat aberand despre avioane! UPC 150Mbps acasa = 152Mbps; 200Mbps la munca – 201Mbps … in rest nu stiu ce aberezi da nu e ok sa vorbesti din auzite/banuite. Stiu ca de acolo iti iei salarul da lasa’o asa!

   P.S. Nu sunt angajat UPC si nici nu am de gand!

 2. cKy

  Asta pentru ca se preluau multe firme de cartier la nivel national, nu au avut logistica necesara pentru a moderniza reteaua in timp util. La Iasi (am fost in februarie in campanie) a mers bine, este majoritar RDS iar clientii chiar erau multumiti.

  Răspunde
  • Stefan

   Da, am văzut că și acum fac mari eforturi să ajungă prin toate orașele. Prin iunie erau în Botoșani, tocmai ce cumpărase fostul CityNet și aduceau îmbunătățiri rețelei etc. Referitor la Iași, să nu mă înțelegi greșit, nu zic că lumea nu o fi mulțumită, dar acum trei ani când eu am avut problema, pur și simplu m-au lăsat cu ochii-n soare, iar treaba asta m-a costat un abonament mobile de date la Orange, pe 2 ani. Și uitasem să menționez un lucru, după 30 de zile când au venit băieții de la tehnic, atunci au venit pentru că am apelat la o cunoștință care lucra la RDS. Altfel nu-mi imaginez cât dura să vină și să schimbe un nenorocit de echipament, care le-a luat tot vreo 10 minute.

Trackbacks/Pingbacks

 1.  Test UPC FiberPower 150Mbps | IceWorld|Deuterium core

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!