De ce românii îşi cam merită soarta

Treceam în această seara prin Piaţa Uniri din Iaşi, unde ca de altfel în toate  centrele marilor oraşe de câteva zile se adună aşa zişi revoluţionari pentru a protesta. În Piaţa Unirii din Iaşi pot să vă spun că pe la ora 6 erau cam vreo 20-30 de oameni: câteva grupuleţe de bătrâni care făceau politică între ei şi nişte tineri urcaţi pe postamentul statuii din Piaţă, de unde strigau:”Jos Guvernu Boc”, „jos Băsescu”. Per total situţia era cam paşnică, nimeni nu a spart nimic şi nimeni nu făcea chestii ieşite din comun în România.

De ce zic că Românii îşi cam merită soarta? Răspunsul este unul foarte simplu, în perioada alegerilor electorale îmi amintesc, cel puţin la Iaşi când a venit muistul ala de Crin Antonescu şi cum a adus cu el autobuze întregi de oameni pe care i-a prostit cu o căciulă şi un fular cu PNL(la vremea respectivă), în maxim jumătate de ora era plină toată Piaţa Unirii din Iaşi, care totuşi nu e mică. Bun, dacă atunci se mulţumeau cu un rahat, mai pe româneşte zis, acum de ce nu se mulţumesc tot cu un rahat? Sunt mai mult decât sigur de un aspect şi anume că cei din stradă au fost mânaţi de aşa zisa opoziţie românească, dar totuşi mă întreb ce naiba este în capul lor? Dacă o să schimbăm pe cei de la conducere cu cei din opoziţia de acum, o să câştigăm noi ca şi cetăţeni de rând ceva?! Evident că nu. Şi atunci de ce trebuie să facem atâta tam-tam? Pentru că românii ca şi popor şi-au dovedit-o de secole că sunt un neam care nu e bun de nimic, decât să ne plângem că ne-au cotropit unii şi că ne-au vândut alţii ţara. Dar noi ca şi fapte concrete de care să fiim mândri nu avem niciuna. Până şi imnul nostru naţional, vorba lui Teo, e unul care ne pune o emblemă de leneşi în frunte.

Mă întreb, de ce naiba nu merg ăia care ies acum în stradă, să pună naibii mâna să muncească ceva, statul nu o să le dea nimic, fie că va fi condus de Traian Băsescu, fie că va fi condus de Crin  Antonescu, sau ori ce alt bulangiu de pe scena politcă românească. Bugetarii se plâng, vai că ne-au tăiat leafa cu 25%, dar de nu mergeţi să munciţi la privat?? Răspunsul e unul cât se poate de firesc în România, de comoditatea de care dăm dovadă. De ce să lucrăm în mediul privat unde sigur vom avea salarii mai mari decât la stat, unde avem alte oportunităţi… la stat e simplu, lucrii cât ai chef şi te plângi cât ai chef, în schimb la privat dacă nu lucri cât trebuie îţi mai iei şi un şut în cur.

Dar ce să facem, suntem români, azi facem revoluţie iar în toamnă la electorale o să-i pupăm iar spate pe aceeaşi hoţi care ne conduc ca un fel de dinastie a hoţilor din România.

 

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!