Dan Brown – Inferno

Dan Brown, celebrul autor al bestseller-urilor Îngeri și demoni, Codul lui Da Vinci și Simbolul Pierdut va fi lansa în data de 14 Mai 2013 o nouă carte din această serie, numită Inferno. Și de această dată profesorul Robert Langdon, personajul principal din carte va trece printr-o serie de întâmplări și evenimente care îl vor face să fie eroul din umbră. Dintre puținele lucruri care se știu până acum despre cartea Inferno mai aflăm că aventura se va petrece în Italia iar autorul a fost profund inspirat de Infernul lui Dante Alighieri.

Dan Brown - InfernoAvând în vedere că Dan Brown este unul dintre scriitorii mei preferați, aștept cu nerăbdare să-i citesc și acest nou roman. Ce îmi place la Dan Brown este modul prin care știe să prezinte evenimentele în așa fel încât te face să fii cu sufletul la gură și să mori de nerăbdare să citești următoarele rânduri. Îmi place modul în care Dan Brown reușește să îmbine realitate cu ficțiunea, reușind să creeze practic o nouă lume, una plină de mister. Cu toate acestea ultimul roman al autorului nu m-a ”prins” deloc drept urmare l-am și abandonat după primele 50 de pagini. În schimb Codul lui Da Vinci spre exemplu mi-a plăcut la nebunie și îmi amintesc că l-am citit în două nopți.

Dacă încă nu l-ați citit pe Dan Brown trebuie să rețineți neapărat ce am spus mai sus și anume că el îmbină foarte bine realitatea cu ficțiunea astfel încât nu mai ști când vorbește de lucruri reale sau fictive. De exemplu în Ingeri si demoni (Codul lui Da Vinci)  o parte din acțiune se petrece în Geneva, la CERN (Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară). Capitolul respectiv prezintă foarte frumos CERN-ul dar nu înainte de adăuga și o mulțime de elemente fictive astfel încât acel loc să pară unul dintre cele mai misterioase locuri de pe Pământ.

Nu pot să vă spun cât de dezamăgit am fost anul trecut când am fost la CERN,  nimic nu semăna cu descrierea pe care o făcuse Brown în cartea sa. Cred că este real maxim 20% din ce a scris el în Ingeri si Demoni despre CERN. Dar cu toate acestea, ce scrie el acolo pare foarte tare… păcate că nu este chiar la fel și în realitate. Oricum abia aștept noua carte a lui Dan Brown să văd de această dată cu ce reușește să mă mai fascineze, mai ales că va pune în scenă și mai multe dintre elementele misterioase ale Italiei.

4 Comentarii - “Dan Brown – Inferno”

    • Stefan

      Da, am comis-o, am incurcat cartile… Se vede ca au trecut ceva ani de cand le-am citit. Promit sa nu mai scriu articole dupa miezul noptii 🙂 Merci pentru atentionare. 🙂

  1. Stewart Bosh

    Brown’s novels that feature the lead character Robert Langdon also include historical themes and Christianity as motifs, and as a result, have generated controversy. Brown states on his website that his books are not anti-Christian, though he is on a ‘constant spiritual journey’ himself, and says that his book The Da Vinci Code is simply „an entertaining story that promotes spiritual discussion and debate” and suggests that the book may be used „as a positive catalyst for introspection and exploration of our faith.

    Răspunde
  2. Dumitru

    Cea mai buna carte a lui Dan Brawn ramane, dupa parerea mea, Codul lui Davinci.Atat de fascinat am fost incat l-am citit pana acum de 3 ori. Am fost si raman insa uluit de reactia bisericii fatza de acest roman, autodeclarat ” de fictiune”.Asta desi insasi biserica nu poate nega ca s-a folosit de numele lui Hristos pentru a infaptui crime oribile (de amintit doar cruciadele si inchizitia).De asemenea nu este prima carte care aduce in lumina faptul ca simbolismul crestin este preluat din religiile anterioare.Si atunci este fireasca intrebarea: ” De ce reactia asta?” Nu cumva biserica se simte amenintata de lucruri descrise acolo, pe care le considera mai degraba adevar decat fictiune?

    Răspunde

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!