Cuvioasa Parascheva Iaşi 2012

La fel ca în fiecare an luna Octombrie este pentru ieşeni o lună plină cu sărbătorile oraşului dar şi o lună plină cu turişti veniţi de prin toate colţurile ţării pentru a se ruga la moaştele Cuvioasei Parascheva. Chiar dacă abia pe 14 octombrie se sărbătoreşte Sfânta Cuvioasă Parascheva oamenii au început să vină la Iaşi încă de pe la începuturile lunii Octombrie.

Sfintirea unei biserici in IasiCe să zic, mie unul nu îmi place acest mini-Oktober Fest religioso-beţivănesc care se întâmplă în fiecare an la Iaşi în luna Octombrie. În fiecare an vin aceeaşi oameni să se închine la Sfânta şi apoi să iasă pe esplanada Palatului Culturii şi mai departe până în Podul Roş la nişte mici şi-o bere, două trei. Înţeleg că pentru economia locală este un mare plus această afacere de pe spatele Cuvioasei  dar pentru nervii şoferilor şi a cetăţenilor din Iaşi cred că este un mare minus având în vedere aglomeraţia care se provoacă, mizeria şi îmbulzelile ca la uşa cortului.

Îmi amintesc că într-un an după ce a fost scoasă sfânta din biserica şi plimbată pe drumul dintre biserica de lângă Casa Dosoftei şi până la mitropolie, a început în faţa Palatului Culturii concertului Innei, deci imaginaţi-vă cât de bine merg mână în mână, la Iaşi, religia şi concertele. Cred că ar fi interesant ca într-un an după parada sfintei să concerteze Paraziţii. 🙂

Dacă vă interesează programul cultural-religios din această perioada de la Iaşi îl puteţi găsi aici.

Dacă sunteţi puţin mai necredincioşi si sunteţi interesaţi doar de programul zilelor Iaşiului atunci îl puteţi găsi aici.

Later update:

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!