Cum să faci o antireclamă reușită

Cum să faci o antireclamă reușită? Foarte simplu, te apuci și promovezi un produs până în pânzele albe, până se va sătura clientul de acel produs și atunci cu siguranță ți-ai atins scopul. Ca să nu ziceți că vorbesc tâmpenii o să vă dau și un exemplu de antireclamă reușită dar care defapt este o reclamă bună și foarte mult mediatizată pe Youtube.

De când sunt în Spania, ori de câte ori deschid prima dată un filmuleț pe Youtube într-o anumită oră, primul lucru pe care îl văd este reclama de la iPage. Foarte simplu, nu pot vedea filmulețul până nu văd timp de 5 secunde reclama de la iPage, ba uneori chiar mai mult – atunci când e primul filmuleț pe ziua respectivă.

Ok, reclama e bună și atât. Dar timp de două luni să văd aceeași chestie de nu știu câte ori pe zi e deja prea mult. A întrecut orice limită și orice răbdare. Poate că nu m-ar fi deranjat dacă aș mai fi văzut și alte reclame dar când vezi același rahat 1000 de ori deja ți se face greață și începi să simți o repulsie față de acel ceva. Plus că eu sunt omul ”refresh-ului”, nu suport repetivitatea și monotonia, le urăsc din inimă…

Bun, ce au rezolvat cu această reclamă? exact ce spuneam în titlu, au reușit să-și facă ei singuri antireclamă. Evident nu sunt ei ca și clienți de vină pentru a acest lucru, în mod evident, vinovați sunt cei de la Youtube, cei care îți bagă pe gât același rahat în fiecare zi. Nu știu dacă aș fi ajuns vreodată să folosesc serviciile oferite de iPage dar cu siguranță nu vreau să mai aud în viața mea de ei. Nu pentru că ar avea servicii de rahat, chiar nu cunosc calitatea lor dar datorită reclamei m-au făcut să nu-mi doresc să le cunosc vreodată.

Ziceam mai sus că nu sunt ei direct răspunzători  de repulsia creată de față de serviciul lor. Da și Nu. Au PR-iști, au marketing manageri și mulți alți angajați care se ocupă de promovarea produsului, oare ei nu cer niște rapoarte, acele rapoarte nu ar trebuie să fie analizate!? Continuarea unei campanii nu este influențat deloc de feedback-ul care îl primești în două luni!? Sau atât timp cât au vizualizări nimic nu mai contează?! Ca să nu mai zic că îți bagă o reclamă în engleză într-o țară în care limba engleză e subiect tabu.

Din punctul meu de vedere toată campania asta de promovare a iPage-ului pe Youtube este sortită eșecului și cu siguranță nu sunt singurul de această părere. Mai jos vă puteți delecta și voi reclama pe care eu o urăsc atât de mult. 🙂

4 Comentarii - “Cum să faci o antireclamă reușită”

    • Stefan

      Din păcate adblock-ul ascunde și ce nu trebuie, motiv pentru care nu vreau să-l folosesc. Merci oricum pentru idee.

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!