Cum să crești productivitatea angajaților

Diverse 2 Comentarii

Aici, în Spania, am văzut un lucru foarte simplu dar care poate crește semnificativ productivitatea angajaților dintr-un magazin de haine. În mai toate magazinele mari gen Zara, Pull & Bear, Bershka etc. am văzut că angajații lor erau dotați cu câte un walkie talkie cu cască cu fir, pe care nu se sfiesc să-l folosească ori de câte ori au nevoie.

Fiecare dintre noi am fost puși cel puțin odată în situația în care un angajat dintr-un magazin, fiind suficient de incompentent, ne-a pus să așteptăm până a mers el să cheme un coleg care știe mai multe informații. De fiecare dată când se întâmplă o astfel de situație este foarte clari ca pierzi timp de pomană, timp care pentru majoritatea dintre noi înseamnă bani, la fel și pentru angajatorul acelui omuleț.

Ținând cont de acest considerent se pare că spaniolii s-au gândit să optimizeze într-un fel munca angajaților, făcându-i să comunice mai ușor. Un lucru banal dar care este foarte folos, atât lor cât și clienților. Tare aș vrea să văd o astfel de dotare la chelnerii români, angajați care niciodată nu știu să-și facă update la lista cu băuturile care nu mai sunt disponibile… Ar fi mult mai util să întrebe un om ”din spate” decât să meargă până ”în spate” să verifice dacă mai au sau nu apă chioară cu lămâie…

Haine magazin mallChiar dacă angajații din magazinele de haine din Spania au o în dotare un mic echipament pentru facilitarea comunicării între ei, se pare că în această perioadă cu reduceri nimic nu-i poate ajută, până și ei sunt depășiți de situație… Am văzut în multe magazine FOARTE MULTE haine pe jos, haine pe care săracii anagajați nu mai apucau să le culeagă din cauza agitației care este în această perioadă în magazine. Spre deosebire de România, aici există reduceri nu glumă!

2 Comentarii - “Cum să crești productivitatea angajaților”

    • Stefan

      Da in cele mici e o investie cam inutila dar din fericire mai avem si noi magazine mari un s-ar putea implementa. 🙂

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!