Fie că recunoaștem, fie că nu, o baterie externă pentru telefon ne-ar prinde bine tuturor. Indiferent de capacitatea pe care o are acumulatorul din telefonul nostru, vine o zi când nu va face față provocării. Și o să-l dau exemplu pe al meu. Am mai vorbit pe aici despre durata de viața pe care o are bateria dintr-un LG G3. E undeva la o zi și jumătate, iar asta în condiții intense de folosire. Chiar și așa, și el are un punct slab – adică situația în care bateria sa se duce mult mai repede decât de obicei – e filmatul în mod 4K. Două minute de filmare = 30% din baterie.
Pentru că în curând o să plec în concediu vreau să-mi fac bagajul așa cum se cuvine. Mi-am căutat obiectiv nou pentru DSLR, mi-am mai cumpărat niște carduri de memorie, tot ce-mi mai lipsește e o baterie externa serioasă. Am deja una de 2300mAh, dar nu e suficientă pentru telefonul meu. Bateria telefonului având o capacitate de 3000 mAh, condiții în care actuala baterie externă, în cel mai bun caz, o poate încărca până la 60%.
De ce trebuie să ții cont atunci când îți cauți o baterie externă? Răspunsul e foarte simplu: gândește-te câte telefoane vrei să încarci simultan, ce capacități au bateriile lor, de câte ori vrei să le încarci și ce dimensiuni și greutate vrei să aibă.
Astea fiind zise, m-am apucat și am făcut un mic research cu privire la bateriile externe care pot fi găsite pe piață și după ce am tras linie, următoarele baterii externe mi s-au părut potrivite pentru a face față oricărei provocări.
Baterii externe pe care vi le recomand:
- Baterie externa Promate, 10000 mAh colectia Storm, neagra – este o baterie care poate fi găsită la un preț mai mult decât decent, iar ea, în funcție de capacitatea bateriei telefonului vostru, poate suporta și 4 încărcări consecutive. Trebuie menționat neapărat faptul că încărca pe două porturi concomitent.
- ANKER – Baterie externa neagra 2nd Gen Astro E5 16000 mAh – această baterie, comparativ cu cea de mai sus are o capacitate puțin mai mare, vine cu un plus de 6000 mAh, dar la fel ca și precedenta, poate încărca simultan două device-uri: telefoane, tablete sau alt gadget din dotarea voastră.
- Baterie externa Promate, 2500 mAh colectia Aidbar-2, aurie – pentru cei care își doresc un acumulator extern ieftin, dar care să aibă o capacitate decentă, acest model este alegerea perfect. Plus că prețul este mult mai mic comparativ cu cele de mai sus. Trebuie menționat faptul că acest model poate încărca pe un singur port și, cel mai probabil, poate suporta o singură alimentare completă a bateriei din telefonul vostru.
Modelele prezentate mai sus mi s-au părut că acoperă o gamă destul de largă de nevoie pentru utilizatorii de gadget-uri. Eu o să aleg a doua baterie din listă, motivele care au dus la aceasta alegere sunt simple: raportul calitate preț mi se pare justificat, poate încărca două device-uri în același timp, are o capacitate foarte generoasă, iar nu în ultimul rând, bateria externă pe care o am acum e tot de la ANKER – îmi place și, drept urmare, vreau să păstrez brandul.
ice4you
Foarte bun articolul si bine explicat! 😉
Personal nu am nevoie de asa ceva, dar … sunt multi care cauta asa ceva.
Marius
Eu am o baterie de ~10000 mAh. De pe DX. Isi face treaba dupa un an de zile. Am dat sub 100 de lei pe ea. E utila la nevoie.
Am scris despre ea aici: https://mariuscucu.ro/baterie-externa-telefon/
Gift idea
Eu azi ce mi-am luat un acumulator. E mult mai ok decat vechea baterie care s-a umflat grav de tot. Recomand inlocuirea bateriilor cu acumulatori care rezista la mii de incarcari
Gift idea
a venit si acumulatorul. nu stiu de ce, dar se descarca repede rau. sper sa isi revina dupa ce il incarc.
pardauro
Am un Momax de 5600 mAh, luat de pe dx. E suficient pentru mine și pot încărca un LG L9 de vreo 3 ori. Acum, mai sunt câteva criterii de alegere a unei baterii: una la mână, dacă are indicator pentru energia conținută, doi la mână, timpul de încărcare al bateriei, trei la mână, intrări și ieșiri, patru la mână, funcții diverse îndeplinite (de ex. bateria mea are lanternă încorporată, iar când am fost cu cortul 3 zile la un festival de rock, am agățat-o în cort pe post de iluminator).
Stefan
Ciprian, mulțumesc pentru completări. Sunt foarte binevenite.
pardauro
Ar mai conta și felul în care arată. Dacă e un acumulator colțuros și de dimensiuni puțin exagerate, poate afecta peretele rucsacului, de exemplu.