Cu morții înainte, spre secția de votare

Viaţă 3 Comentarii

Citeam astăzi o știre care spunea că în județul Dolj s-au descoperit până acum 50 de carduri de sănătate emise pentru persoane decedate chiar și-n urmă cu 7 ani. O eroare de sistem ar putea spune unii, o greșeală a unor funcționare care se pricep foarte bine să muncească la stat, adică la stat degeaba. Sau poate nu, mai ales că ne aflăm în prag de alegeri și acum, mai mult ca niciodată, este mare nevoie de votanți.

Sper că orice om cu capul pe umeri realizează că aia 50 de morți vor fi trecuți și pe listele de vot. Experiența alegerilor din ultimii ani ne-a dovedit cât de des sunt actualizate listele cu și cât de ușor pot fi duși morții la vot. Am putea spune că e un număr mic și sigur nu va face diferența. Da, e adevarat, e un număr foarte mic, dar să nu uităm că: România are 41 de județe, cardurile de sănătate încă se află la începutul distribuirii, o medie de 50/județ * 41 de județe  aduce un spor de vreo 2000 de votanți, asta dacă nu-i mai punem la număr și pe morții care vor vota deși nu aveau asigurare de sănătate înainte de a da colțu’. Poate că sună puțin dar sumbru însă e o realitate care se află sub nasul nostru și mulți dintre noi refuzăm să o vedem și să recunoaștem că ne poate afecta viitorul, care și așa e vai de mama lui.

Poate că acum, mai mult ca niciodată melodia, de mai jos ar trebuie să fie ringtone la telefonul fiecărui român…

Update: vă recomand să citiți și stenogramele lui Șova.

3 Comentarii - “Cu morții înainte, spre secția de votare”

 1. Lospa

  Oldies but goldies…melodia. Nu sunt 2000. Cel putin 10000. Acum il astept pe Ponta sa se duca cu mancare pe la sediile de votare, sa le dea la aia ce numara votul niste hamburgeri. Apoi sa vina „seful” si sa zica, taiati x din voturile pentru Udrea, desenati, da’ sa nu iasa mai mult de y voturi. Si apoi cate 200 lei la fiecare si noapte buna!

  Răspunde
 2. unmar

  Eu abia acum 2 zile am primit card de sanatate si chiar azi vorbeam cu niste prietenii de treaba asta cu voturile. Cum s-a furat si anii trecuti, obiceiul nu o sa pice anul asta :))

  Răspunde
  • Stefan

   Sigur o să e fure, de asta sunt ferm convins. Nu se va fura la orașe, dar sunt atâtea sate uitate de Dumnezeu, locuri unde omul pune ștampila acolo unde-i spun mai marii satului. Plus decedații și uite cum se strâng milioane de voturi.

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!