Cora nu știe cursul valutar

Viaţă 11 Comentarii

Astăzi am avut o treabă de rezolvat în zona Republica, iar după ce am terminat-o am dat o raită prin Cora Pantelimon. Pe lângă faptul că m-au șocat cu prețurile pe care le practică, un lucru chiar m-a făcut să zâmbesc, deși nu era a bună. Priviți și vă minunați:

Cârnați de porc uscati cu piper

Ei vând un produs etichetat cu 1Euro la prețul de 6.99 Ron. Să nu-mi spuneți că din seria TVA sau mai știu eu ce. Și aia din afară plătesc TVA și alte taxe, iar asta nu i-a oprit să-l vândă la 1Euro. Asta e, cred, cea mai bună dovadă pentru ăia care nu înțeleg că traiul decent din România e mai scump decât în Occident.

Să privim lucrurile dintr-o perspectivă foarte simplă. Produsul ăsta provine dintr-o țară UE care e în zona Euro, de acord? Dintre țările aflate în zona Euro, oare care țară are un nivel de trai mai slab decât România? Nu de alta, dar își permite să vândă cârnaț afumați cu piper la 1Euro.

Și vă rog să nu-mi spuneți că Italia, că Spania… în ambele nivelul de trai e mult mai bun decât la noi, tocmai pentru prețurile s-au dus și ele în jos, odată cu economia națională. Ar mai fi grecii, dar de bine, de rău și ei au un minim pe economie mai mare decât la nostru.

P.S. Produsul provine din Cora Franța/Belgia.

11 Comentarii - “Cora nu știe cursul valutar”

 1. ice4you

  Hai sa zici ca mai pui si transportul/depozitarea … bla bla bla bla … da tot nu iti prea da 7 lei, oricum o iei. 😀

  Nu imi e rusine deloc nici cu preturile din Auchan .. 6,5 lei/kg de banane. YEEEEI … si asta dupa ce miercuri costau 5,5 lei … adica oricum aberant de mult.

  Ii iubesc pe astia de la Auchan dincolo de cuvinte.

  Răspunde
  • Stefan

   Da, e cam umflat cu pompa prețul ăla. Asta ca să nu mai punem la socotelă faptul că afară, în general, reducerile aste cu bulină roșie se aplică la produse care sunt pe ultima sută de metri înaintea expirării.

   Zici că-s scumpe bananele în Auchan? Te invit să faci o vizită-n Cora, 7 lei/Kg. 🙂 Și pe cuvânt că nu mi s-au părut mai strălucite decât alea pe care le-am cumpărat acum două săptămâni de la Penny Market, la 4.29 Lei/kg. Eu îi iubesc pe toți, de fiecare dată reușesc să mă impresioneze, unul mai mult ca altul. 😀

 2. Marius Cucu

  offtopic. buey nene, dar ce mă pui să mă chioresc la comentarii?
  margin-bottom: 16px !important;
  font-size: 16px;
  Ca`n articol pls dacă nu facem grevă aicișea. 🙂

  Răspunde
  • Stefan

   L-am pus mai mic că unele comentarii fiind mai lungi, pentru asta înjură-l pe Ice, lungesc prea mult pagina. Dar dacă tu spui că e prea mic, o să măresc font-size-ul și o să mai scad puțin din line-height.

 3. Stefan

  Si supermaketurile astea sunt cu dus intors. Au preturi mici la unele produse, dar compenseaza prin preturi mari la altele.

  Exemplu clar: Ma duc la Aucan, cumpar salamuri, chestii, destul de ieftinute. Ajung la raionul de bere…2,9 lei doza de timisoreana. Cum naiba? E 2,5 la magazinul din cartier 🙂

  Răspunde
 4. Iuliana

  Pot spune ca in Romania traiul e greu, raportat la salariul minim pe economie. Am facut o comparatie intre produsele de aici, pe care le consideram ieftine, cu produsele din Irlanda, tot ieftine. Pot sa zic doar atat, acolo mi-am permis sa imi cumpar de un euro o plasa de fructe, iar in Romania de 5 lei imi pot permite doar o plasuta de portocale sau undeva la un kilogram de banane.

  Răspunde

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!