Comentarii pentru SEO

Web 9 Comentarii

Zilele trecute am auzit de o ”tehnică” pentru SEO al dracu de profesionistă: ”Comentarii la blog-uri citite din Romania cu link catre produse/servicii.”. Vă dați seama ce rezultate o să aibă o astfel de tehnică… o să scrie direct spam pe afacerea omului. Am mai auzit de tot felul de ”tehnici” din astea handicapate pentru SEO dar asta chiar e specificată în lista de servicii a unei firme care se ocupă de optimizarea site-urilor pentru motoarele de căutare.

SEOAcum nu o să mă mai mir când o să văd tot felul de comentatori din ăștia fantomă cu link-uri către site-uri de geamuri termopane… Pe cuvânt că nu mi-o trecut prin cap că unii pot să fie atât de nesimțiți să mintă oamenii care vor să-și promoveze un magazin online sau altă afacere, plus să le mai ceară și bani pentru a le face rău.

Nu vreau să stric afacerea nimănui dar decât să dai bani unui astfel de SEO-ist mai bine bagă banii într-o campanie la Google Adwords pentru că așa cu siguranță nu ai nimic de pierdut, ci doar de câștigat. Efectul va fi doar cât ține campania dar măcar ști că nu ai băgat domeniul site-ului în niciun blacklist pentru spam.

9 Comentarii - “Comentarii pentru SEO”

 1. C. Alexandru Ionut

  Te referi la link-urile de la semnatura? Acolo na.. isi pune omul ce are, si ce vrea si el sa faca cunoscut. Dar daca nu are {Nume} completat cu un ceva care intr-adevar e nume, atunci nu permit. Nu ma intereseaza ca va scrie numele lu’ vecinu si nu al lui, dar sa fie nume. Nu cred ca poate sa iti lase comentariu unul pe care il cheama {continut irelevant}, vezi cazul de fata.

  Răspunde
  • Stefan

   Da, mă refer la link-urile de la semnătură, unde așa zisul Vasile își pune link către magazinulmăsii.ro/adidași-tari sau mă rog alte link-uri de genul ăsta. Chiar dacă uneori comentariile par cât de cât obiective, autorul din spatele unui astfel de comentariu este un așa zis SEO-ist care dorește să aducă trafic site-ului cu care se semnează. Poate că lumea de curiozitate va intra să vadă ce site are Vasile DAR pentru posesorul site-ului pe care Vasile vrea să-l optimize, efectul este null sau de cele mai multe ori genativ. Askimetul NU e prost, Google-ul nici atât, doar că mulți experți SEO nu știu asta. 🙂

  • Stefan

   Da, dar până la urmă această metodă duce la spam și cu siguranță site-ul în cauză va fi declasat rău de tot.

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!