Codul Fiscal dintr-o țară bătută de soartă și furată de toți

Viaţă 9 Comentarii

Oricât de multe statistici ne-ar băga pe gât politicienii noștri și oricât de bine ar arăta ele, orice om integru mintal poate realiza că ele nu-s deloc sincronizate cu realitatea în care trăim. Dacă ieși pe stradă și caști ochii vei vedea că în jur e o sărăcie lucie, nu un paradis, așa cum vor ei să credem. Dar proști e destule, target atins!

Mi-am propus de ceva timp să nu mai scriu despre toate mizeriile astea, dar fiindcă îmi pasă mult prea mult de ceea ce văd în jur, vreau să dau și eu o mână de ajutor la promovarea noului Cod Fiscal. Cel care va intra în vigoare începând cu anul 2016 și pe care, stimabilul nostru premier l-a catalogat ca fiind una dintre marile lui realizări. Ocazie cu care nu pot decât să-l felicit, pe el și pe toți cei care au pus umărul la conturarea acestuia. Și ca să vedeți cât e de bun și cât de mult vine în ajutorul românilor acest proiect grandios, vă invit să citiți:

Noul Cod Fiscal, care urmează să intre în vigoare din anul 2016, introduce plata obligatorie de contribuţii de sănătate pentru persoanele care nu au niciun fel de venituri, valoarea lunară a acesteia ridicându-se la 5,5% din salariul minim brut pe economie. Astfel, chiar dacă o persoană nu obţine niciun venit, ea va datora CASS de 66 de lei în fiecare lună, având în vedere că salariul minim brut ar urma să crească anul viitor la 1.2000 de lei.

Citeste mai mult: adev.ro/nuir9t

Voi puteți realiza ceea ce scrie aici? Eu încă tot nu pot digera! Am tras aer în piept, m-am frecat la ochi și am verificat încă o dată, ca să fiu sigur că această informație nu provine de pe un site de satiră. Și nu e! Scrie și alte locuri, doar că acest mare beneficiu, stimabilii noștri aleși, au uitat să-l precizeze atunci când proiectul a fost în dezbatere publică. Ca să nu mai zic că nici măcar stimabilul nostru președinte nu a pomenit vreo secundă despre așa ceva, atunci când l-a retrimis în Parlament.

Cum să îți treacă prin cap așa ceva? Cum să ajungi să ceri bani de la cei cărora nu ai fost în stare să le oferi niciun rahat? Că de locuri de muncă nu putem vorbi, e prea mult. Nesimțire e mult prea mult spus, prostie nici măcar. Ăsta e cadou! Pentru un neam bătut de soartă și furat de toți cei care l-au condus în ultima sută de ani.

Închei acest advertorial pro bono prin a îmi exprima o dorință, una pentru toți cei care pupă-n cur actual Guvern și pe restul celor din conducere. Fraților, eu vă doresc să ajungeți să vă plătiți contribuția la sănătate de la un loc de muncă creat de acești magnifici aleși. Poate că atunci veți realiza că trăim într-o țară de mâna a treia, iar beneficiile pe care le primiți de la aleși nu sunt decât bucăți de rahat turcesc frumos împachetate. Între timp țineți-o tot așa, 2016 bate la ușa, parcă vine și cu niște alegeri – nu uitați să mergeți la vot!

P.S. CEO-ul celei mai mare corporații din România va primi un salariu dublu datorită noi legi de creștere a indemnizaților pentru bugetari.

9 Comentarii - “Codul Fiscal dintr-o țară bătută de soartă și furată de toți”

 1. ice4you

  Pai stai ca nu inteleg … platesc daca nu am venituri?! Adica orice roman va fi obligat sa plateasca CAS ori ca are ori ca nu are nici un fel de venit?! Pai si daca nu plateste, de unde i’l imputa?!

  Sa mor daca eu inteleg ceva din prevederea asta … tare imi e ca e din noua scoasa dintr’un context si probabil ca face referire la cei declarati ca obtin venituri suplimentare cum ar fi chiriile pentru ca altfel nu are nici o logica prevederea asta asupra careia probabil ca se va isca de acum un adevarat iures care sa ne distraga din nou atentia de la cine stie ce magarii.

  Răspunde
  • Marius

   Stefan, vin alegerile, dar avem ce alege?! 🙂 Nici de data asta…
   ps. butonul de publicare a luat-o la vale 😀 La mine, pe Chrome margin tre sa fie -25px

  • Stefan

   @Ice: Da, pe scurt asta înseamnă. Indiferent din ce context ar fi scoasă, eu nu-i văd locul niciunde.

   @Marius: Putem alege să nu-i alegem. 🙂 În ceea ce privește bug-ul de CSS, l-am observat și eu după un update de WP, dar l-am ignorat pentru în curând ori refac tema, ori aleg alta. Merci pentru notificare.

  • Stefan

   Nu știu de ce-l plătește, dar pot presupune. Oare pentru că poate influența multe lucruri din țara asta? Vezi alegerile electorale…

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!