Cirque du Soleil revine la București

Unul dintre marele evenimente care vor avea loc în 2015 la București îl reprezinta prestația celor de la Cirque du Soleil din perioada 29 Ianuarie – 1 Februarie 2015. Vorbim de o serie de 5 reprezentanții artistice care fac parte din celebrul spectacol Quidam. Evenimentul va avea loc la Romexpo, Pavilionul Centaral, iar biletele se pot achiziționa de pe site-ul artiștilor, la secțiunea tickets.

Quidam – spectacolul care poate fi văzut la sfârșitul lunii Ianuarie la Romexpo, a prins prima dată viață în anul 1996, iar de atunci a avut reprezentații pe 5 continente și a fost văzut de milioane de oameni. Spre deosebire de spectacolele clasice de circ, Quidam înseamnă mai mult decât atât, înseamnă artă în adevăratul sens al cuvântului. El aduce pe aceeași scenă unii dintre cei mai buni: cântăreți, actori, muzicieni și acrobați. Cu ajutorul lor se realizează niște scene de poveste, unele care ne aduc aminte de frumoasele peisaje suprarealiste ale lui Salvador Dali.

Quidam – un spectacol care merită văzut

Cirque du Soleil Quidam BucurestiPovestea care stă la baza acestui spectacol o are în prim plan pe tânăra Zoe care trăiește o viață destul de monotonă, iar între ea și părinții săi există se crează o ruptură care-i provoacă un mare gol în sufletul său. Pentru a umple acest gol, ea cade într-o lume de poveste unde întâlnește tot felul de personaje care îi dau frâu liber imaginației.

Nu știu voi cum vedeți arta, dar pentru mine e un lucru sfânt, indiferent de specificul ei. Iar atunci când în același loc văd mai multe tipuri de artă am impresia că sunt în fața celui mai sacru loc de pe acest pământ. Cu atât mai mult dacă ele sunt combinate pentru a oferi o și mai mare plăcere, la fel cum este în acest spectacolului Quidam. Trebui să recunosc că nu am văzut acest spectacol în realitate, ci doar în diverse secvențe pe Youtube, chiar și așa m-a fascinat de fiecare dată. Văzând talentul și implicare celor care construiesc acest show mi-am zis că cel puțin odată-n viață trebuie să ajung să-l văd.

Faptul că există o sincronizare perfectă între artiștii de pe scenă, acest lucru nu face decât să-mi doresc și mai mult să văd o prestație live. Gândiți-vă că muzica este în perfectă sincronizare cu acrobația, fiecare muzician are o sarcină dificilă, el nu doar că trebuie să cânte la instrumentul său, ci trebuie și să urmărească un acrobat și să exprime în note muzicale numărul acestuia. E ceva greu de imaginat, dar care te rupe de realitate atunci când vezi așa ceva.

Pentru că o imagine face mai mult decât o mie de cuvinte mai jos vă las mai jos filmulețul oficial de prezentare al spectacolului, unde puteți vedea mai multe imagini. 🙂

2 Comentarii - “Cirque du Soleil revine la București”

  1. ice4you

    Nu pot spune ca sunt fanul acestor genuri de spectacole … insa ce fac oameni astia pentru cei care apreciaza aceasta forma de arta este dincolo de tot ce s’a facut vreodata.

    Răspunde
    • Stefan

      Adevărat, este ceva aparte, unicat aș putea spune. Nu cred că am mai văzut un asemenea profesionalism și o așa bine punere în scenă.

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!