Chirie în Iaşi 2011

A început deja nebunia căutării de chirie şi în acest an. Foarte mulţi studenţi din cauză că ştiu că nu vor primii un loc în cămin sau nu au bani suficienţi pentru a da şpagă pentru un loc în cămin, au început să îşi caute chirie.

În acest se pare că au crescut puţin şi preţurile chiriilor, asta cel puţin pe raza oraşului Iaşi. Un apartament cu o cameră poate fi închiriat de la un preţ de aproximativ 200 EURO, iar o garsonieră de la un preţ puţin mai mic: aproximativ 180 EURO.

Dacă privim puţin la salariile românilor şi la preţurile chiriilor ajungem la concuzia că un român de rând care este nevoit  să închirieze un imobil trebuie să se împrumute şi de la prieteni doar pentru a-şi plăti chiria, ne mai punând la calcul şi faptul că pe lângă plata lunară a chiriei mai are de plătit şi diverse utilităţi.

Analizând zile la rând anunţurile de chirie din oraşul Iaşi, am rămas puţin şocat de cât tupeu pot să aibă unii proprietari, amk văzut de exemplu un anunţ de forma: „Proprietar, dau în chirie aparatament cu doua camere, 250 Euro pe lună, termen lung. Plata în avans pe 1 an”. Făcând un calcul simplu: 250 EURO x 12  Luni = 3000 EURO, şi acum întrebarea care român ce caută o chirie îşi permite să dea dintr-o dată bani de o maşina?! Proprietarii din România pe lângă faptul că sunt tupeişi mai sunt şi mincinoşi, mulţi dintre ei. Anul trecut am fost pus într-o situaţie penibilă, am sunat la un proprietar să închiriez o cameră la vilă în Iaşi; mi-a explicat frumos unde se află casa, m-a mințit frumos despre condițiile de acolo, iar la final îmi dă și o adresă. Mă duc frumos la poarta omului să văd camera pe care ar fi trebuit să o închiriez, la prima vedere vila arata super ok, doar că locul era pre elegant ca să fie pus spre închriere pe o sumă așa modestă. Ajuns la poarta omului îi dau un telefon să-l anunţ că am ajuns, el îmi răspunde că iese cineva imediat să imi deschidă poarta. Ce să vezi şi să nu crezi…vine cineva întradevăr, doar că nu de la vila respectivă, ci de la o casă darăpănată de vizavi, era şi căsoiul ală mare dar nu arata deloc a la vila descrisă la telefon. Omul îmi zice că am greşit adresa, şi că vila lor e peste drum, „fi domnule serios, mi-ai zis la telefon, nr1, la nr 1 m-am dus…” şi uite aşa m-a purtat un bou pe drum din cauza faptului că el îşi făcea reclamă la chirie pe vila vecinului.:)

Un alt aspect de care trebuie să ai grijă când închiriezi un apartament(garsoniera, etc.) în Iaşi este garanţia pe care ţi-o cere proprietarul, pentru că poţi fi prostit uşor astfel încât la terminarea „contractului”, şi ăla de mână dacă există, e posibil să nu mai primeşti nimic înapoi din garanţia oferită la început.

Fiindcă sunt pus din nou în situaţia de a-mi căuat o chirieri în Iaşi, în fiecare zi intru pe site-urile de anunţuri şi caut ceva ce mi-ar conveni: apartament într-o zonă mai puţin rău famată, condiţii decente(nu cu igrasie sau parchet de pe vremea Răposatului şi totuşi aproape de centrul oraşului sau de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, iar ultimul şi nu cel din urmă aspect care mă intersează: centrală proprie), sper că până la mijlocul lunii septembrie voi găi o locuinţă pe gustul meu şi la un preţ direct proporţional cu confortul oferit.

Dacă eşti unul dintre cititorii mei care ştie pe cineva că oferă apartament cu 1 cameră sau garsonieră într-o zonă bună a Iaşiului iar imobilul este mobiliat decent, atunci lasă-mi un comentariu cu un număr de telefon sau o adresă de email plus o mică descriere a ceea ce se oferă.

Multumesc anticipat.

2 Comentarii - “Chirie în Iaşi 2011”

  1. Berea

    3 camere,mobilat decent ,decomandat, gresie si faianta, parchet, 2 bai, balcon spatios, bucatarie foarte mare, hol mare, termopane, aer conditionat, frigider, aragaz, usa metalica, etaj 3 din 4, loc de parcare, finisat,aproape de statia de tramvai din Metalurgie si la 5 minute de mers pe jos de Iulius Mall 290 euro+garantie(PF)0766547574

    Răspunde

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Caut chirie in Iasi apartament de inchiriat | Maya Secret

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!