Cine bea cafeaua suspendată de la Subway?

Diverse 8 Comentarii

Începând de mâine va prinde viață proiectul cu cafeaua suspendată, proiect inițiat de către  cei de la Subway. Chiar dacă sunt foarte mulți cei care susțin acest proiect, eu, la fel ca și alții,  zic că e o mare porcărie. Nu pentru că nu-l înțeleg, ci pur și simplu pentru că nu-i văd rostul în România.

Cafeaua suspendataDacă nu știți ce presupune acest proiect atunci vă spun eu foarte pe scurt. Tu în calitate de client mergi și îți cumperi o cafea de la Subway sau din alte localuri înscrise în campanie iar pe lângă cafeaua ta mai plătești încă una. De ce să mai plătești încă o cafea? Pentru că o va bea clientul următor… Și cine e clientul următor!? 🙂 Un nene… cineva care călca pragul localului după tine. Nu pot să zic decât că e unul dintre lucrurile fără cap și când zic acest lucru am și câteva motive destul de bine întemeiate:

 1. Cel puțin până acum în proiect s-au înscris doar localuri în care prețul unei cafele este destul de mare, un om nevoiaș mănâncă o zi întreagă de banii care iar da cineva pe o cafea într-un altfel de local. Nu mai bine i-ai da unu amărât banii ăia?! Cu siguranță omul ăla va fi fericit.  Cine merge la Subway, merge pentru că-și permite și nu pentru că așteaptă o cafea din partea cuiva.
 2. Unii au zis că acea cafea îi va prinde bine unui om necăjit. Când ați văzut ultima dată un om nevoiaș într-un fast-food de genul Subway sau într-un bistro? Nu cred că o să vedem vreodată vreun omuleț care duce grija zilei de mâine, întrând într-un astfel de local.
 3. Mândria românului este mult peste cea italienilor, zic de ei pentru că la ei a prins viața prima dată un astfel de proiect.

Având în vedere că România încă e o țară în care foamea trage cu ochiul la fiecare colț atunci de ce ai veni cu o astfel de ideea idioată și nu cu un una care chiar ar fi de folos cuiva?! Proiectul ăsta parcă e conceput de Arhiepiscopia Română, merge fix pe aceeași ideee – dați-ne bani să mai facem o biserică, ce contează că sunt atâția copii care dorm sub cerul liber…

Cine are de câștigat de pe urma acestei campanii?! Evident că inițiatorii ei, Subway-ul se alege cu o reclamă gratuită din partea celor care susțin acest proiect, iar cafeaua gratuită mai mult ca sigur va ajunge la prietenii barmanililor. Un proiect ”fain” care va face o zi frumoasă fiecărui client care intră într-un local înscris în campania Suspended Coffe – pe naiba.

8 Comentarii - “Cine bea cafeaua suspendată de la Subway?”

 1. Sergiu

  Nu-mi place această idee și cred că nu va prinde în România.
  Eu nu aș participa la această campanie din aceleași motive pe care le-ai enumerat și tu mai sus, nu are rost să le mai scriu încă o dată.
  Concluzia: încă o copiatură de-a românilor aplicată „fără cap” în Românica. Dacă ar fi gândit puțin și ar fi modificat această ofertă aceasta ar fi putut să aibă succes, dar în forma pe care o are acum nu va avea succes nici în următorii 1000 de ani în România.

  Răspunde
 2. Nice

  Stai asa ca nu am inteles, adica eu platesc dublu cafeaua? Si daca sunt…urmatorul client? 😀
  Nu inteleg campania asta. Vorba ta, oamenii saraci care nu-si permit o cafea intra la Subway? Culmea e ca acum vin de la ei… Nu scria nimic de nicio campanie…

  Răspunde
 3. Diana Popescu

  Totusi nu inteleg o chestie. Tu platesti doua cafele, una pentru tine iar cealalta pentru acel nene care va veni dupa tine. Totusi, cel care a venit inaintea ta nu ar fi trebuit sa plateasca si el doua astfel incat tu sa te bucuri (sau nu) de o cafea moca? Intreb si eu doar 😀

  Răspunde
 4. Laurentiu

  Ideea e misto, insa nu cred ca o sa prinda in ROmania. Am vazut ceva asemanator in Germania, nemtii erau ceva mai receptivi la astfel de idei(cred ca si partea financiara ii ajuta sa aiba o receptivitate anume).

  Răspunde

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!