În București nu se mai găsesc carduri RATB

Viaţă 8 Comentarii

Astăzi am avut neplăcuta surpriză să aflu că în București, din Decembrie 2014, nu se mai găsesc carduri RATB. Nu știu cum se face dar a fost o știre pe care am ratat-o. Ca să nu mai zic că într-o capitală europeană, cu câteva milioane de locuitori, tu ca regie autonomă de transport obligi călătorii să circule fără legitimație de călătorie. Nu mi-am putut imagina niciodată că se poate întâmpla așa ceva.

Pe cuvânt, nu-mi vine să cred că vrei să dai bani, să fii cinstit și nu ai cu cine. Practic, prin această criză de carduri RATB, noi, călătorii suntem obligați să comitem o infracțiune. Una care, conform site-ului RATB, te costă 50 de lei, deși în luna Decembrie am văzut cu ochii mei când controlorii RATB i-au dat amendă de 100 de lei unei persoane prinse cu cardul nevalidat. Ceva nu se leagă, din nou…

În București nu se mai găsesc carduri RATB

Asta pe deoparte, pe de altă parte un alt lucru mă irită la culme. Azi dimineață, înainte să plec de acasă am intrat pe site-ul RATB să văd ce titluri de călătorie (carduri) mai există și care sunt prețurile pentru emiterea unuia nou. Și al dracu, pe site-ul lor nu am văzut nicio notificare prin care să ne informeze că au rămas fără carduri. A trebuit să aflu de la prieteni, nici măcar de la ghișeu…

Poate că vă întrebați cum de locuiesc în București de 1 an și jumătate și nu am un nenorocit de card RATB. Am unul, dar cum nu folosesc prea des RATB-ul, din această cauză am un singur card nenominal pe care îl folosesc împreună cu iubita. Astăzi întâmplarea a făcut să avem nevoie amândoi de acel card și să mergem în direcții diferite… Și uite așa am aflat că la chioșcuri nu mai există carduri RATB. Mă rog nici nu mi-au dat o explicație clară, decât că nu mai au, iar altceva nu pot să-mi ofere ca să circul legal cu autobuzul bucureștean. Noroc cu Ice că era el la curent cu această știre și  m-a informat și pe mine. Totodată a fost băiat fain și m-am plimbat pe cardul lui. Mulțumesc, domnule!

În concluzie am o un sigur lucru de spus, Bucureștiul e o capitală europeană, chiar dacă uneori nu dovedește acest lucru!

P.S. Citiți și comparația dintre autobuzele europene.

8 Comentarii - “În București nu se mai găsesc carduri RATB”

  • Stefan

   Cred că se poate, dar dacă nu ai credit și ai opțiune activată, acest lucru înseamnă că nu poți circula cu autobuzul? 🙂

 1. ice4you

  Plus ca ai doar optiunea pentru o zi intreaga … pai la ce dracu sa dau 5EU parca, daca tu ai de facut 1-2 drumuri?! Alte variante nu ai … ca nu iti ofera un meniu ceva de unde sa iti alegi … vorba ta Stefane … ai cu SMS in Bucuresti e gluma de 1 aprilie.

  Răspunde
 2. Ciprian Lospa

  Viata-ti devine mai palpitanta. Privesti lumea cu ochii de infractor. Usor-usor te obisnuiesti. Dupa 2 ani ajungi sa furi si sa dai in cap, ca vezi ca nimeni nu te prinde. Asta pana intr-o zi de Vineri cand esti prins si dus la inchisoare. Acolo o sa ai un coleg pe nume Victor care se va juca cu tine.

  Eu zic sa fim cinstiti. Exista si viata dupa RATB.

  Răspunde
 3. Cezar

  Si eu am locuit in Bucuresti acum ceva timp, din fericire n-am intalnit astfel de probleme insa cand traiesti in Romania trebuie sa te astepti la orice si sa fii pregatit pentru orice.

  Răspunde

Trackbacks/Pingbacks

 1.  Cum te forteaza RATB sa calatoresti fraudulos | IceWorld|Deuterium core

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!