Black Friday 2013

Reduceri 8 Comentarii

Black Friday 2013 se apropie cu pași repezi. În aproximativ două săptămâni va avea loc acest eveniment pe care foarte mulți români îl așteapăt cu sufletul la gură. Trebuie să recunosc că la primele ediții am fost și eu destul de entuziasmat, speram să găsesc niște produse la super preț, dar nu prea am avut noroc. Spre exemplu anul trecut am sperat din tot sufletul să-mi cumpăr DSLR, dar după Black Friday-ul din 2012 m-am ales cu o cameră foto compactă, nici decum cu un DSLR.

De ce nu mi-am cumpărat ce mi-am dorit de Black Friday?

Foarte simplu, pentru că prețurile erau destul de umflate cu pompa, în loc să fie scăzute, așa cum s-ar fi așteptat toată lumea. De exemplu, aparatul foto DSLR pe care mi l-am dort eu de BF a costat aproximativ 2000 de lei – aparatul și obiectivul kit. Din Spania, după câteva luni mai târziu am cumpărat același aparat foto la aprox. 400 de euro, iar la acest preț am primit și o groază de accesorii. După ce am revenit în țară am verificat prețul accesoriilor și nu mare mi-a fost mirarea când am văzut că în total valorau aproape 400 de lei. Deci am greșit dacă nu mi-am cumpărat DSLR-ul de Black Friday-ul din România? 🙂

Black Friday 2013

Privind lucrurile dintr-o altă perspectivă, chiar dacă vrei să-ți cumperi ceva de BF-ul românesc, chiar dacă găsești o ofertă care-ți convine tot vei avea mari șanse să nu poți cumpăra. Majoritatea proprietarilor de magazine online care ofera reduceri de Black Friday nici măcar nu se sinchisesc să-și hosteze site-urile în cloud, măcar pe durata evenimentului. Drept urmare nu poți cumpăra produse dintr-un magazin care este ”închis”.  Datorită valului mare vizitatori vedeai doar erori din seria 5xx Server Error, la majoritatea magazinelor online înscrise la eveniment.  Singurul magazin online, care cel puțin anul trecut a rezistat cu brio a fost EMAG-ul, păcat că nu aveau oferte și oferte pe măsură.

Ce aștept de la Black Friday 2013?

În primul rând aștept niște oferte decente, iar în al doilea rând aștept magazine ”deschise”, magazine online care să ruleze pe toată durata evenimentului. La capitolul uptime nu există scuze, o mică investiție poate spăla rușinea anilor trecuți. Cel mai bun exemplu că se poate este site-ul edu.ro care în perioada afișării rezultatelor la Bacalaureat tot timpul era căzut.  Din momentul în care l-au migrat în cloud, totul a revenit la normal, și tare am impresia că în acea perioadă edu.ro are mai multe accesări decât toate magazinele online românești, la un loc, în perioada Black Friday-ului.

Astea fiind zise, sper ca anul acesta să nu mai avem parte de mizeriile anilor trecuți în ceea ce privește cele mai mari reduceri de peste an.

8 Comentarii - “Black Friday 2013”

 1. Domnul Costel

  E bine sa ne reamintim ca mai e putin. Banii la saltea si cu ochii pe oferte, ca sa putem prinde ceva. Sincer, de abia astept. Eu vreaun un telefon si cred ca o sa adaug si un aspirator daca o sa fie ceva substantial redus.

  Răspunde
 2. Moga Florin

  Eu mă uit după un ebook reader. Dar oricum, încearcă să vezi ce preţuri au produsele acum şi ce preţuri vor avea atunci. Nu de puţine ori au fost cazuri în care magazinele au crescut preţurile şi apoi le-au afişat reduse.

  Răspunde
  • Dorothea

   La ebook readere preturile din Romania mi se par strigatoare la cer. Eu mi l-am luat pe al meu (Kindle 4) de pe Amazon.de cu 49 Euro. A se intelege… nou. 🙂 Cu sau fara Black Friday, nu cred ca sunt sanse sa gasesti un Kindle la pretul asta in Romania…

  • Stefan

   Deci se pare ca nu sunt singurul caruia preturile romanesti, la anumite electronice, i se par putin umflate cu pompa, chiar si de Black Friday. 🙂

Trackbacks/Pingbacks

 1.  Pentru adepți și contestatari: Black Friday

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!