Bacalaureat 2013 – Rezultate remarcabile sau epic fail?

Nu știu dacă ați observat dar ne aflăm într-o perioadă extrem de delicată pentru proaspeții absolvenți de liceu. Ne aflăm în perioada examenului de Bacalaureat – un examen care din ultimii doi ani a început să fie precum un pluton de execuție. Având în vedere că nu se mai poate copia în stil barbar precum în anii trecuți, dacă ști treci, dacă nu… pici triumfător.

Deși toată lumea blamează faptul că nu se mai poate copia la Bacalaureat, mie mi se pare un lucru normal. Cel puțin așa mai reducem numărul de proști cu diplomă. Pentru că dacă se putea copia la Bacalaureat însemna rezultate vizibile, note mari toată lumea, iar ăia săracii care chiar știau câte ceva, evident primeau note mult mai mici decât ceilalți.

Bacalaureat 2013În ultimii doi ani am văzut cu toții că a fost un picaj de peste 50%, vorba aia… o rată de absorție mare. Sunt curios care vor fi rezultatele la Bacalaureat în 2013. Cel puțin generația de acum știa cu doi ani înainte ce o așteaptă, a avut timp berechet să pună mâna pe învățat. Acum putea vedea cel mai bine care este nivelul de interes al elevului român față de școală și față de viitorul lui. În acealși timp putem vedea foarte bine cât de buni sunt profesorii și cât de capabili au fost să instruiască această generație.

În ceea ce privește profesorii mi-ar plăcea să fie precum în fotbal. Dacă se văd rezultate bune atunci să primească o mărire de salar, iar dacă ucenici lor îs de epic fail atunci să primească o diminuare de salar. Ce luăm de la unii, putem da cu ușurință la alții, la cei care merită. În felul acesta sunt ferm convins toți mai mulți profesori ar fi motivați să-și facă treaba ca la carte. În general, lumea spune că elevii sunt proști și neinteresați. Cei care am trecut prim mai multe școli știm prea bine că nici cu unii profesori nu ni rușine.

Astea fiind zise, sunt foarte curios cum vor fi rezultatele la Bacalaureat 2013. Sunt curios dacă școala românească mai are o șansă sau cade de tot în rîpă. Nu de alta, dar imediat după Bacalaureat începe altă distracția, Admiterea din 2013. O altă distracție pe capul celor care au promovat examenul de Bacalaureat, dar de ce nu și pe capul facultăților mai puțin căutate – deființarea le bate-n ușă.

Un pic off-topic, dar în primul an cu epic fail la BAC (2011), edu.ro – site-ul Ministerului Educației, mă rog, site-ul unde sunt afișate rezultatele la Bacalaureat 2013, tocmai trecuse în Cloud. Dacă pe vremea noastră, noi ne dădeam cu capul de pereți să aflam mai repede rezultatele, ăștia măcar au avut șansă să afle repede că au căzut cu brio. Nu au mai fost nevoiți să stea la cozi virtuale, au putut merge mai repede la bere, de supărare, evident. 🙂 La fel a fost și pentru cei care au dat BAC-ul în 2012.

Voi ce credeți, cum vor fi rezultatele la Bacalaureatul din 2013? Progresăm sau regresăm?

3 Comentarii - “Bacalaureat 2013 – Rezultate remarcabile sau epic fail?”

  1. cotos

    Depinde doar de elevi. Insa, e clar ca nu vor fi lideri in ce priveste promovabilitatea. Dar avand in vedere numarul mic de inscrisi, cred ca anul acesta vor fi mai multi promovati.

    Răspunde

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!