Avantajele unui magazin online

Pentru că trăim în era cumpărăturilor de pe internet aș dori să vorbesc puțin despre avantajele unui magazin online (magazin virtual).
În cazul unui magazin normal situat într-un centru comercial sau la parterul unui bloc ai nevoie să plătești o chirie lunară destul de substanțială pe lângă impozitul dat statului, să nu mai vorbim că îți mai trebui și angajați, un contract cu o firmă de securitate etc, în cazul unui magazin online lucrurile sunt mult mai simple.
Nu ai nevoie nepărat de un punct de desfacere, ai nevoie doar de sediu social pentru firma ta, nu ai nevoie de prea mulți anagajați, nu ai nevoie să anagajezi o firmă de securitate și nici să plătești o chirie lunară care să îți ia jumătate din venituri.

Pașii pentru înființarea unui magazin online sunt foarte simpli:

 • asigură-te că ai toate formele legale de funcționare a unei firme bine puse la punct.
 • contactează o firmă sau un programator web freelancer bun care să îți construiască magazinul online de la zero iar ulterior să se ocupe de întreținerea lui.
 • odată ce ai găsit webdeveloperul, stabiliți de comun acord numele domeniului web unde va putea fi accesat magazinul virtual. Asigurați-vă că este suficient de SEO friendly etc. un webdeveloper profesionist sau o firmă bună vă va sfătui în legătură cu acest lucru.
 • următorul pas constă în cumpărarea hostingului pentru site, în România găsiți firme de hosting care oferă servicii de calitate la preturi destul de mici și un uptime garantat. Cu aproximativ 100 Euro/an ați rezolvat acest pas. Deci un prim avantaj constă costuri(hosting aprox. 10 euro/luna).
 • urmează construirea propriuzisă a magazinului, va fi construit un site profesional(ar fi indicat), aici totul depinde de webdeveloperul sau de firma aleasă. Atenție ar fi indicat să stabiliți înainte plata pentru serviciile pentru care vi le oferă. Conform prețurilor actuale de pe piața IT din România cu aproximativ 300 de euro ați scăpat. Nu fi-ți zgârciți și angajați firme de IT care vă fac magazin online pentru 200 de RON pentru că că alea sunt servicii de proastă și practic așa vă semnați falimentul de la început.
 • în momentul în care aveți site-ul construit, urcați produsele cu poze si descrierile aferente.
 • următorul pas constă în promovarea magazinului pe internet.

Dacă urmați pașii de mai sus pentru construiea magazinului dvs. online cu siguranță veți avea doar de câștigat. Ok, haideți să vedem avantajele efective ale unui magazin online:

 • vă adresați unei plaje de clienți mai largă, un magazin real se adresează în general doar locuitorilor dintr-un oraș sau dintr-o anumită regiune, pe când un magazin online este accesibil oamenilor din toată țara și nu numai.
 • costurile sunt foarte mici și nu plătiți chirie, suportați doar costuri de construire  și promovare a magazinului și costurile hostingului, dar toate aceste costuri pot fi aproximate cu o lună de chirie pentru un magazin real, pe când pentru un magazin online v-ați asigurat pentru cel puțin un an de zile.
 • nu aveți nevoie de prea mulți angajați
 • vânzările vă cresc proporțional cu numărul de accesări ale site-ului.
 • puteți ține mai ușor evidența vânzărilor
 • un avantaj care dintr-un alt punct de vedere poate fi privit ca și un dezavantaj este că produsele nu se încearcă, ceea nu vă face să ramâneți cu produse refurbished.
 • cred că cel mai important avantaj este acela că nici dvs. nici angajații nu mai trebuie să suportați mofturile anumitor categorii de clienți.

Acestea fiind zise sper că va-ți făcut o imagine descre ceea ce presupune un magazin online și despre principalele sale avantaje.

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!