Asigurarea de călătorie este un moft sau o necesitate? Mă întreba zilele trecute cineva care iese pentru prima data în afara țării. Sunt ferm convins că nu e singurul care își pune această întrebare, iar pentru asta am zis că ar fi frumos să dezvolt subiectul și pe blog. Poate va fi de ajutor și altora care fac vor să facă pe turiștii în afara României.
Și ca să trec direct la subiect, asigurare medicală de călătorie, cel puțin, nu este niciodată un moft. Nici măcar atunci când călătorești în afara țării. Și când nu te afli pe teritoriul României ți se pot întâmpla evenimente nefericite și atunci poți rămâne fără bagaj etc. Iar spre deosebire de noi, la alții serviciile medicale sunt oferite la un alt nivel, drept urmare costă puțin mai mult față decât suntem noi obișnuiți să dăm.
Ce îți oferă o poliță de asigurare de călătorie?
Odată ce ai încheiat o poliță de asigurare de călătorie, în funcție de valoarea ei, ea îți oferă siguranța că aproape orice accident care ți s-ar întâmpla pe perioada concediului, din punctul de vedere al costurilor, nu te privește pe tine, ci pe firma de asigurări. Vedeți că am specificat și tipul asigurării, pentru că nu toate își oferă aceleași beneficii.
În momentul în care optezi pentru o asigurare de călătorie, majoritate firmelor de asigurare îți oferă mai multe opțiuni. În funcție de costul poliției poți primi după cum urmează:
- Asigurare medicală pentru accidente și îmbolnăviri, iar nu în ultimul rând, repatriere gratuită în caz de deces. Aceste două facilități sunt incluse în toate polițele de asigurare de călătorie, sunt lucruri de bază.
- Asigurare pentru bagaje.
- Asigurare pentru aparatura electronică pe care ai luat-o cu tine în călătorie.
- Unele firme de asigurare oferă chiar și un fel de asigurare de răspundere civilă sau asigurare pentru cazul în care dintr-un motiv sau altul îți este anulat zborul. Evident, dacă călătorești cu avionul.
Cuantumul maxim pentru care poți fi despăgubit, în funcție de polița de asigurare pentru care ai optat poate ajunge undeva la 50.000 de euro. Nu știu să fii văzut mai mult la vreo firmă de asigurare din România. Asigurare de călătorie trebuie încheiată înainte de a ieși de pe teritoriul țării, altfel nu o să fiți despăgubiți.
Unde poți încheia o asigurare ieftină de călătorie?
Practic, la orice firmă de asigurări din România. Însă dacă vrei să vei diferențe de preț și facilități, eu îți recomand să alegi . Îți oferă posibilitatea de a vedea automat ce îți pot oferi mai mulți asiguratori de pe piața românească. Am simulat mai jos o călătorie de 10 zile în Franța, începând cu 1 Septembrie și acestea sunt polițele care pot fi încheiate, cu prețurile aferente.
Bucur
Unii dintre colegii mei cand au plecat in vacanta in Grecia au facut asigurari, pana la urma cred ca este o necesitate.
Daniel
Deci, ma duc singur in vacanta, si imi fac asigurare deasta. In vacanta asta mor si ma aduc kn sicriu acasa. Nimeni nu stie ca am facut asigurare. Cine de la asigurari verifica starea mea si cum se dau banii si la cine?
Doar curiozitate.
Stefan
Sincer nu știu ce s-ar întâmpla într-un astfel de caz. Probabil că urmașii tăi ar putea să verifice și să o folosească.
SoboLAN
Am aruncat un ochi peste pagina de asigurari de calatorie de la eMAG si este ceva interesant acolo. Nu te lasa sa iti faci acea asigurare, decat daca declari pe propria raspundere ca:
– ma aflu pe teritoriul Romaniei
– nu sunt insarcinata
– nu calatoresc in scopul participarii la curse sau competitii, inclusiv antrenamente, in calitate de sportiv profesionist
– nu urmez un tratament medical si nu urmeaza sa incep un tratament pe perioada de asigurare
– nu am cunostinta sa sufar de boli cronice sau incurabile
– nu consum medicamente sau alte subtante interzise in mod abuziv
– nu am invaliditate permanenta
Ma intreb oare cei la care se aplica cel putin 1 din criteriile de mai sus, ce fac in situatia asta ? Nu isi mai fac asigurarea ? Banuiesc ca la ei e chiar si mai necesara decat la restul persoanelor…
Stefan
Prima clauză cred că e cât se poate de clară, dacă nu ar fi introdusă de firmele de asigurări, mai mult ca sigur că nimeni nu și-ar mai face asigurare medicala de călătorie decât la nevoie. Restul, fiind cu un grad ridicat de nesiguranță, cred că pur și simplu nu vor să-și asume pierderi la aceleași costuri. Chiar nu știu cum e cazul lor, dar o să mă documentez și o să revin cu un răspuns.
SoboLAN
Trebuie sa existe o solutie si acolo, sunt convins. Adica, daca am o boala sau sunt o femeie insarcinata, nu mai am voie sa calatoresc decat cu un risc mai mare financiar ?
O sa ma interesez si eu, ca acum sunt chiar curios 🙂 .