Aplicații faine pentru Android

Astăzi să ai un telefon cu Android, Windows Phone sau iOS nu mai este un lux, aproape oricine își permite un telefon cu un sistem de operare cunoscut. Treaba este că degeaba ai un telefon pe care rulează unul dintre aceste sisteme de operare daca nu îl echipezi cu o suită de aplicații care să îți facă viața mai ușoară sau de ce nu să te binedispună atunci când te plictisești și tot ce ai la îndemână e un telefon mobil.

Android 4.2În acest articol o sa mă axez pe aplicațiile pentru un singur sistem de operare pentru telefoanele mobile și tablete, Android. Aplicațiile pentru Android au evoluat foarte mult și s-au înmulțit la fel de mult odată cu lansarea noilor versiuni de Android. Momentan suntem la versiunea de Android 4.2 și în Google Play, conform celor de la appbrain.com, numărul de aplicații aplicații se apropie de 600.000. Să nu vă gândiți că toate aplicațiile acestea sunt și utile sau chiar își au și rostul, abia o foarte mică parte dintre acestea sunt de interes general și chiar au utilitate într-un fel sau altul.

Aplicații utile pentru Android – o mică parte dintre ele

Pentru cei care abia acum fac cunoștință cu Android-ul vreau să le indic câteva aplicații utile foarte utile. Prima aplicație pe care trebuie să o ai neapărat pe un telefon cu Android este un Task Manager. La fel ca și în alte sisteme de operare o astfel de aplicație vă permite să gestionați mai bine aplicațiile care vă rulează în telefon, să le opriți atunci când nu mai dețineți controlul asupra lor etc. În Google Play găsiți mai multe aplicații care fac acest lucru, puteți să alegeți ce vreți voi, în funcție de recenzii sau ghidați după rating, ideea este că aveți de unde alege un task manager bun pentru Android.

Probabil că mulți dintre voi se așteptau să încep cu recomandarea unui antivirus bun pentru Android, din păcate nu o să vă recomand așa ceva pentru că efectiv nu aveți nevoie atât timp cât instalați aplicații doar din market iar atunci când instalați o aplicație citiți cu atenție la ce anume îi dați drept de acces în telefonul vostru. Iar dacă evitați să vizitați site-uri de pornoșaguri și alte mizerii de pe telefon atunci cu siguranță nu cred că aveți nevoie de un antivirus pentru telefon, adică o aplicație care mănâncă resurse de pomană. Dacă nu mă credeți pe cuvânt atunci vă invit să citiți părerea unui expert în securitate mobilă.

Deși Android-ul vine cu un browser destul de bunicel, Chrome-ul este o alternativă mult mai bună, se mișcă mult mai repede și chiar cu mai multe tab-uri deschise nu va da prea ușor crash, dacă veți face același lucru de exemplu pe Firefox pentru Android s-ar putea să aveți o mare surpriză.

O altă aplicație faină pentru Android este Winamp-ul, da celebrul Winamp care rulează și pe Windows. Puteți asculta muzică, puteți să vă jucați cu egalizatorul de sunet, căuta melodii, etc. totul este mult mai ușor decât dacă ați face același lucru cu playerul default din Android. Ca să aveți acces la toate aceste facilități trebuie să cumpărați versiunea full de Winamp. Versiunea free de Winamp pentru Android vă oferă mai puține facilități dar oricum vă sunt suficiente și alea dacă nu sunteți foarte pretențioși.

Pentru cei care sunt mai activi pe Facebook decât în viața reală există o aplicație  destul de făinuță pentru Android care vă permite să socializați mai ușor pe Facebook. Versiunile mai vechi ale acestei aplicații erau destul de pline de bug-uri, dar recent au lansat un upgrade care i-a adus destul de multe îmbunătățiri. Idem pentru Twitter, Pinterest sau Foursquare, iar pentru Skype sau Yahoo Messenger nici nu se mai pune problema.

O altă aplicație pe căruia îi găsesc o foarte mare utilitate este Barcode Scanner-ul, această aplicație știe să citească coduri de bare de QR. O să iubiți această aplicație atunci când ieșiți afară din țară și vizitați un muzeu sau știu eu ce alt obiectiv turistic La Grădina Botanică din Cluj am văzut la anumite plante coduri QR care conțineau informații foarte faine despre plantele respective.

Pentru cei care au memorie de stocare foarte puțină pe telefon le recomand să-și facă un cont pe Dropbox iar apoi să descarce din market aplicația Dropbox pentru Android iar astfel vor putea să stocheze mai mult, în cloud, dar și să aibă un backup al informațiilor din telefon. O alternativă a acestui serviciu este Skydrive-ul care este foarte bine integrat pe telefoanele care vin cu Windows Phone, dar vă sfătuiesc să citiți mai mult despre servicii de stocarea datelor în cloud.

O altă aplicație pe care am început să o folosesc și eu destul de recent dar care îmi place foarte mult este WordPress pentru Android. Mai pe scurt daca ești un blogger și vrei să scri articole sau să moderezi comentariile de pe telefon atunci aplicația aceasta este mai mult decât binevenită pentru tine.

Sper ca aplicațiile amintite mai sus să fie de ajutor pentru cei care încă nu știu de existența lor, din păcate am văzut că încă mai există astfel de persoane. Din același motiv în curând voi scrie un articol despre jocuri faine pentru Android.

Later update:

Ce era mai important am uitat:) Neapărat să aveți instalată și aplicația Prey Project pentru cazul în care vă este furat telefonul.

Sursa foto: xda-developers.com

4 Comentarii - “Aplicații faine pentru Android”

  1. ice4you

    Mersi … majoritatea sa zicem ca le stiam … noroc ca mi’ai adus aminte de Barcode scaner pentru care aveam o versiune si pe N81. 😀 Da … este util … din fericire si in Romania au inceput sa apara tot mai multe locuri in care acesta este utilizat pentru obtinerea de informartii suplimentare. 😉

    Răspunde
    • Stefan

      Cu plăcere! Cel puține pe mine, aplicația pentru cititul Barcode-ului este foarte utilă. Atât în țară, cât și-n străinătate, dacă am avut ocazia nu m-am ferit să o folosesc. 🙂

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!