4G în România sau alt paradox românesc

Conform câştigătorilor licitaţiei pentru licenţele reţelelor de comunicaţii 4G din România, licitaţie care a avut loc undeva pe la începutul lunii Septembrie 2012, România se va înscrie începând cu prima perioadă a anului 2013 2014 pe lista ţărilor care au servicii de telecomunicaţii 4G. Ce pot să zic… un lucru lăudabil sau încă un prilej pentru mulţi de a-şi cumpăra alte telefoane, de data aceasta unele compatibile cu 4G.

4gEste oarecum paradoxal faptul că România va avea servicii telecom 4G atâta timp cât dacă ne îndepărtăm puţin de localităţile importante din România nu mai avem nici măcar 3G ca să nu mai zic că în anumite sate româneşti este încă o problemă şi cu 2G-ul. Din punctul meu de vedere 3G-ul spre exemplu îmi este mult mai util atunci când mă duc undeva la munte sau oriunde în vacanţă decât atunci când sunt în centrul oraşului pentru că în oraş de bine de rău tot mai dai de unii care au uitat să-şi securizeze access point-ul. Oare nu era mi bine să avem întâi acoperire 2G şi 3G de 99.99% în toată România?:)

Pentru că românului nu-i stă bine dacă nu se laudă, a apărut în urmă cu ceva timp o ştire cu privire la acest “eveniment” şi avea următorul titlu: “România va fi prima ţară din Europa central-estică care va avea acoperire 4G.”

Oare nu suna mai bine: România este prima ţară din Europa central-estică care are canalizare in toate satele si „orasele”, demnitari incoruptibili, oameni care NU mai trăiesc de pe o zi pe alta, transport în comun la fel ca-n Occident, drumuri fără gropi, trenuri care NU mai întârzie cu orele şi lista poate continua la infinit.

Sincer treaba asta mi se pare la fel de paradoxală ca şi momentul acela când Emil Boc îşi citea de pe iPad 2 discursul prin care anunţa că Guvernul a tăiat din salariile bugetarilor şi din pensii.

Oricum până una alta să ne bucurăm de faptul că vom avea 4G de la anul:)

Photosource: storyfic.com

2 Comentarii - “4G în România sau alt paradox românesc”

  1. internet 4g

    Prima companie ce a castigat licentele necesare pentru a distribui internet 4G a a fost si inca este Necc Telecom.Cei de la 2K Telecom au facut o treaba excelenta in ceea ce priveste acoperirea,si da,avem drumuri fara gropi,canalizare in zone rurale si 3G la munte…dar asa suntem noi…mai cu mot si cam in tehnologie am fost primii,chiar parodoxal vorbind.

    Răspunde

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!