Windows 10

IT 5 Comentarii

Microsoft a făcut marea dezvăluire – mult așteptatul Windows 9 s-a dovedit a fi Windows 10. Noua versiunea a cunoscutului sistem de operare pare să fie o combinație între cele mai bune lucruri pe care le-a adus Windows-ul de-a lungul timpului combinate cu cerințele prezentului, dar nu oricum, ci ținând cont de feedback-ul utilizatorilor.

Windows 10 Product family

Windows 10 Product family

Deși am urmărit îndeaproape toate zvonurile despre noua versiune de Windows, totuși nu am scris nimic, m-am abținut și bine am făcut. Scriam și eu despre o versiunea care nu va exista vreodată. 🙂 Lăsând gluma la o parte, Windows 10 chiar pare să fie un OS destul de puternic, iar la capitolul user experience pare să exceleze. Desktop-uri multiple, în aceeași instanță, nu am crezut că o să văd vreodată în Windows, dar uite că vom avea. Începând de mâine cei care-și doresc pot să testeze Windows 10 Technical Preview-ul, însă versiunea finală va fi disponibilă doar pe la mijlocul anului viitor.

O scurtă introducere în Windows 10 puteți vedea în materialul video următor:

Mai multe informații prețioase despre Windows 10 puteți afla de pe blogul Windows, loc de unde este preluată și fotografia din acest articol.

Later edit:

Iar aici aveți prezentarea detaliată.

5 Comentarii - “Windows 10”

  1. ice4you

    Stefane, Microsoft nu a confirmat niciodata la modul oficial ca Windows 9 ar exista, in schimb au copiat tactica celor de la Apple si au lasat toata lumea sa vorbeasca pentru ca apoi sa isi faca o strategie si sa sa vina cu o surpiza! 😀 Bravo lor … chiar le’a iesit. Eu am scris despre un probabil Windows 9 (?) inca dinainte sa se vorbesca ceva chiar si la mod neoficial, mereu precizand ca nu se stie daca asa se va numi sau nu dar cum banuiam Windows 8 a fost doar ca o platforma de trecere, trebuia sa fie ceva la celalalt capat. 😀 Windows X este in sfarsit un produs pe care si’au adus aminte cum sa il vanda. 😀

    Răspunde
    • Stefan

      Știu că Microsoftul nu a confirmat nimic și nici nu a lăsat să se înțeleagă, poate de asta nici nu m-am agitat înainte de lansare. 🙂 Când s-a lansat Windows 8 am avut șansa să merg pe la câteva evenimente, unde erau oameni de la MS și care ne-au prezentat lucruri noi în modul direct, chiar dacă publicul larg nu știa despre toate. Dar atunci a fost o altă abordare a problemei, față de acum.

      Bine că a meritat așteptarea și au venit în final cu ceva care trebuia să apară înaintea Windows 8. 🙂 Terenul nou trebuie încercat cu pași mici, nu te arunci cu tancurile, cum au făcut eu. Îmi mențin părerea, Windows 8 nu a fost un OS prost, ci foarte inovativ. Faptul că mulți dintre utilizatorii de Windows sunt prea nepricepuți, asta a dus la o etichetare greșită.

  2. Yamasha

    Conferinta mi s-a parut cel putin plictisitoare. Mi-au placut cateva chestii de multitasking, sper sa fie imbunatatite pana la versiunea finala si sa fie ok.

    Răspunde
    • Stefan

      Îți dai seama că o să fie îmbunătățite, ce la restul versiunilor nu a fost așa? 🙂 Asta e doar un demo, suficient cât să stârnească curiozitatea și să-și facă publicitate din timp.

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Windows 10 gratuit pentru un an - StefBlog

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!