Sistemul educațional românesc – cea mai plictisitoare scenă din Las Fierbinți

Las Fierbinți, pentru cei care nu știu sau nu vor să știe, este un serial difuzat la de ProTv și care prezintă viața românească, dincolo de cortina pusă de fiecare dintre noi și după care refuzăm să ne uităm. Introducerea fiind făcută, mă uitam Joi seara la acest serial și la un moment dat începe un monolog trist, plictisitor, dar atât de rupt din realitate încât nici plătit nu puteai pleca din fața televizorului.

Era un monolog trist, ținut de celebra actriță Stela Popescu, despre situația învățământului românesc. Acel sistem care îndobitocește generații după generații, în loc să le educe. Acel sistem care în loc să deschidă uși în mințile viitoarelor generații, el le închide și pe cele deja deschise. Nu pentru că nu am avea și potențiali profesori buni în țara asta, ci pentru că ei nu pot supraviețui cu un salariu de mizerie, drept urmare alegând să profeseze în sectorul privat. Locul lor fiind luat de toți cei care, negăsindu-și rostul în viață, au ales să se facă profesori…

Mai jos puteți vedea această scenă memorabilă, care a fost servită perfect românilor, la o oră de maximă audiență.

Să i-l arate careva și premierului. Poate atunci când ne mai prezintă creșteri economice poate, poate își aduce aminte de acest monolog rupt din trista realitate românească. Poate așa realizează că banii aia de la buget trebuie băgați fix în trei lucruri: educație, sănătate și infrastructură, nu în biserici și ajutoare sociale.

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!