De ce mi-aș dori un laptop ASUS ROG G750?

IT 7 Comentarii

Pentru că în această perioadă se desfășoară un concurs și în același timp o bătălie între nwradu.ro și computerblog.ro, pe blogwars.ro, am zis că nu mi-ar strica să mă bag și eu. Nu de alta, dar premiul cel mare, în cazul bloggerilor este un ASUS Transformer Book T100, iar cei care susțin pe unul dintre cei doi adversari pot câștiga un ASUS Fonepad 7 170CG Dual-SIM 3G. Sper să nu fie cu supărare pentru nimeni, eu l-am votat pe Radu. Blogul lui îl citesc în fiecare zi și de la el am aflat destul de multe lucruri faine. Astea fiind zise, în continuare voi fi la fel obiectiv și voi oferi  un răspuns la întrebarea concursului: De ți-ai dori un laptop ASUS ROG G750?

Un mic abstract…

Înainte de a-mi cumpăra un gadget nou, de fiecare data, mi- am petrecut foarte mult timp făcând comparații, citind recenzii și specificații. Niciodată nu mi-am achiziționat ceva înainte de a fi convins că fac alegerea potrivită. Poate tocmai de asta mă și număr printre fericiții care nu prea au contact cu serviciile de garanție și sunt mulțumit de alegerile făcute, cel puțin când vine vorba de electronice.

Tot timpul am fost de părere că atunci când îți cumperi sistem de calcul, un laptop, în cazul nostru, acesta trebuie să se conformeze cerințelor tale, fie că vorbim de performanță, preț sau design. Dacă cel puțin unul dintre aceste trei elemente nu ți se pare a fi în regulă, atunci este timpul să mai cauți. Cu puțină răbdare vei găsi ceea ce îți dorești tu adevărat.

De ce laptopul ASUS ROG G750?

Asus ROG G750

Asus ROG G750

ASUS ROG G750 este cel mai performant laptop produs de către ASUS. Vorbim de un laptop de gaming, dar care s-ar potrivi perfect oricărei persoane care are nevoie de un laptop profesional. Încă de la prima vedere, acest laptop mi-a atras atenția, atât cu designul să impecabil, cât și prin specificațiile sale. La capitolul dotări, acest laptop poate mulțumi pe oricine. În funcție de modelul ales, laptopul poate avea:

  • procesor i7-4700 HQ sau i5-4700 HQ
  • suportă până la 32 de GB de RAM la 1600MHz
  • HDD de 1TB la 7200rpm și opțional 2 SDD-uri puse in RAID
  • placa video dedicata de 4GB DDR 5 (nVidia GTX 880M)
  • ecran mat de 17inch
  • baterie Li-ion cu 8 celule
  • la capitolul conectivitate vine cu: bluetooth 4.0, LAN  10/100/1000 Mbps și wireless 802.11 a/g/n
  • iar la porturi sta la fel de bine: 4 USB-uri 3.0, HDMI, VGA, thunderbolt, RJ-45, jack audio 3.5mm si Jack pentru microfon.

Primul lucru care m-a fermecat pe mine la acest laptop a fost puterea de calcul foarte mare urmată foarte îndeaproape de ecranul de 17.3 inch MAT. Și actualul meu laptop are tot un ecran mat, iar pentru mine este acest lucru este un MUST. Fiind un programator care se plimbă destul de mult, laptopul meu a ajuns să fie folosit atât la birou, cât și pe plajă, la munte sau în diverse alte locuri cu luminozitate de toate soiurile. Iar un ecran mat nu face decât să te poți bucura de aceeași experiență oriunde ai fi. Pe de altă parte faptul că ecranul este de 17.3 inch și full HD acest lucru duce la o și mai bună experiență, fie că te bucuri de mai multe linii de cod, în cazul meu, fie că te joci un joc de ultimă generație sau vezi un film bun.

Asus ROG G750

Asus ROG G750

Al doilea lucru care mi-a atras atenția la acest laptop a fost o combinație între: design, baterie și greutate. Deși laptopul este unul de mari dimensiuni și vine cu o baterie pe 8 celule totuși el are doar 4,5 Kg (+/- 300g). Cel puțin din punctul meu de vedere, faptul ca arată foarte bine, este destul de ușor în comparație cu dimensiunile pe care le are și are o baterie foarte bună, asta înseamnă fericire. Să ai un laptop de 17.3 inch, cu putere de calcul foarte mare, design impecabil și o baterie care te ține o veșnicie asta face ca acest laptop să-și justifice încă odată prețul la care se găsește pe piață.

Mai sunt și alte aspecte care mi-au plăcut la acest laptop: sistemul de ventilație cu două ieși și poziționat în spatele laptopului, tastatura cu backlight, designul care îl face să pară mai SF și nu în ultimul rând sistemul de sonorizare care este unul de tipul 2.1, cu subwoofer în partea inferioară. Însă acestea sunt niște detalii, acest laptop l-aș cumpără chiar dacă aceste ultime aspecte ar lipsi, important ar fi să le aibă pe cele menționate anterior. Ele sunt cele care fac diferența, cel puțin pentru mine.

photo source: www.asus.com

7 Comentarii - “De ce mi-aș dori un laptop ASUS ROG G750?”

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Primele posturi de luptă G750 - blogwars
  2.  Câștigătorii BLOGWARS 2014 – ROG G750 - blogwars

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!