Ești proastă?! Vezi că se fac angajări la mall

Nu știu cum dracu se face că în mall-urile din România a tunat și a adunat toate parașutele pe post de vânzătoare. Toate paparudele cărora nici nu li s-a uscat bine cerneala pe diploma de 12 clase, iar de cea de Bacalaureat nici nu mai încape vorba, ea lipsește cu desăvârșire. Prostia și nesimțirea acestor ființe este invers proporțională cu cei 7 ani de acasă, evident, luați cu suspendare. Poate că sunt și vânzătoare cu bun simț și fără ifose de parașute, dar eu încă nu am reușit să văd așa ceva în România. În fiecare zi văd doar contrariul.

Având în vedere că am o bună creștere, de fiecare dată când mă duc undeva, salut și mulțumesc respectuos. Aceste două lucruri le am tot timpul cu mine în buzunar, dar de un timp am observat că le scot degeaba. Fie mi se răspunde pe un ton sctirit, fie pur și simplu, nu. Iar uneori, se întâmplă să vezi cum vine o paparudă de 1 metru și o p*lă și îți vorbește de parcă ai fi ultimul gunoi. Exact cum mi s-a întâmplat mie ieri.

Hoinăream cu iubita prin mall-ul din Timișoara și la un moment dat ni se făcuse foame, drept urmare am mers la food coort să mâncăm. Unde, nu știu cum dracu s-a făcut că am ajuns să comand mâncare la un soi de ”împinge tava”. Văzusem ceva ofertă faina și am zis că fac o mică economie, dar nu prevăzusem că nu va fi și una de nervi și răbdare. Așa-mi trebui dacă am vrut să mă c*c pe mine pentru 5 lei în plus.

În fine, acolo era coadă la ciorba de burtă și alte chestii similare, dar având în vedere că urăsc felul ăsta de mâncare și implicit nu intenționam să cumpăr așa ceva, îmi iau tava și mă duc la paparuda care servea ce aveam eu nevoie, de menționat că era liberă și stătea cu mâna-n c*r. După ce o salut frumos, ea sictirită îmi spune: ”Domnu, păstrează-ți rândul.” Îi explic că nu am nevoie de ciorbă de burtă sau mămăligă, sigur o fac mai bună acasă… iar apoi o rog să mă servească cu ce am eu nevoie. La care sare din c*r în sus și începe să-mi vorbească de parc am mers la cerșit… Când am văzut așa ceva, nici una nici alta, deși nu i-am zis în viața mea așa ceva unei femei, i-am băgat o p**ă-n gură, așa în semn de respect, exact cum mi-a vorbit și ea mie. Să vadă cu nu toți clienții este proști. Evident, după am plecat în altă parte și am mâncat liniștit.

Niciodată nu mi-a plăcut să mă dau mare sculă în basculă, deși au fost situații în care aveam tot dreptul să o fac. Nu o fac pentru că nu e firea mea și mi se pare de rahat să faci acest lucru. Sunt o fire pacifistă, iar pentru mine respectul este un lucru sfânt, chiar dacă mă consider ateu. Drept urmare nu pot suporta sub nici o formă ifosele și nesimțirea acestor paparude care nu au auzit încă de respect. Nu accept ca eu să-i spun ”bună ziua” și ele să-mi răspundă cu un fel de ”salut c**ie”. Încă cred cu tărie în principiul: clientul nostru, stăpânul nostru. Dacă eu și alții nu am cumpăra de acolo, ele nu ar avea cu ce să-și plătească chiria. Ele  nu știu să facă altceva, dacă știau nu vindeau în mall. Deși pentru ele e un job de vis, Al Bundy a demontat de mult acest mit.

Faptul că sunt o fire care nu prinde rădăcini într-un loc, m-a dus prin multe locuri. Am văzut oameni și oameni, înclusiv în mall-uri, dar atâtea ifose și nesimțire câtă poți vedea la paparudele astea de la noi, pe cuvânt că n-am văzut nicăieri. Am intrat în magazine, am fost salutat frumos la intrare și lăsat în pace să-mi văd de treabă. Nu s-a uitat nimeni peste raft la mine să vadă dacă chiar vreau să cumpăr, sau poate îs vreun hainofil (cred că tocmai am mai inventat un cuvânt). Iar la casă mi s-a vorbit frumos, atât de frumos încât m-au convins să mai trec pe acolo. Dar nah, cer prea multe de la o țară care se vrea a fi europeană și cu orice ce preț în spațiul Schengen.

Îmi amintesc că-l văzusem pe Dragoș Bucurenci într-o ediție de Apropo TV, omul se plângea de aceeași problemă. Intrase într-un magazin de fițe și se uita la un pulover, la care vânzătoarul îl întreabă: ”Vreți să cumpărați sau doar vă uitați?”. Wtf, cum să pui o asemenea întrebare?! Asta-i nesimțire până în pânzele albe. Omul ăla și dacă intenționa să cumpere, după ce a auzit așa ceva cu siguranța nu va mai cumpăra și nici nu-l vei mai vedea vreodată pe la ușa magazinului tău.

Astea ca asta, dar paparuda nu realizează că în fața ei poate avea un actor de succes, un doctor sau orice altă persoană cu mai mulți ani de școală decât are ea de viață. Chiar și unui simplu Dorel e nevoie să i te adresezi cu respect, prin simplu fapt că dacă le cumpără tu ai de mâncare șamd. Dar paparuda nu știe așa ceva, ea știe să-ți vorbească precum unui gunoi și o doare-n cot de tine sau nici măcar acolo…

E trist, dar e plin de proaste cu job perfect și ifose de mahala.

17 Comentarii - “Ești proastă?! Vezi că se fac angajări la mall”

  1. Daniela Zaharia

    Sa stii ca am observat si eu ca doar proastele, nesimtitele si cu***le au noroc la job-uri. Un intelectual sau un meserias cu ani buni de meserie in spate este dat de-o parte pentru ca stie sa vorbeasca si sa se comporte.
    Trist ce se intampla! si din pacate ne lovim tot mai des de astfel de situatii neplacute.

    Răspunde
    • Stefan

      Din nefericire aceste lucruri sunt doar niște banalități la noi în țară, iar cu asta cred că am zis tot…

  2. Laurențiu Trofoșilă

    Ștefan, ai prea multe pretenții de la o amărâtă al cărei drum în viață s-a terminat într-o cantină.

    Nu mă înțelege greșit… tu ai 100% dreptate să ceri respect. Problema este că vânzătoarea din Spania are un salariu decent (și probabil posibilitatea să se gândească la atitudine) iar amărâta asta se gândește doar la ziua de maine.

    Răspunde
    • Stefan

      Înțeleg punctul tău de vedere și îți dau dreptate, dar dacă o se comporte așa în continuare, atunci este foarte probabil să aibă același salar și loc de muncă timp de o viată.

  3. Razvan

    Poate din cauza ca au un salariu mic ori poate fiindca accepta pe oricine ca anagajat intr-un mall, unele se comporta asa.
    Oricu, bine ai facut!

    Răspunde
  4. Vice

    Da mereu intampin aceeasi problema,parca sunt eu de vina ca vreau sa cumpar de la ei si se dau atat de sictirite de parca cine stie ce le-ai facut.Poate salariul e de vina poate considera ca este prea putin insa chiar daca ar fi asa nu au nici un drept sa iti vorbeasca asa si sa se comporte.Asta este atitudine de maidan nu de vanzatoare intr-un mall,nici nu era in piata stii.In astfel de cazuri ar trebui sa punem mana pe telefon si sa sunam la Protectia Consumatorului dar de ce sa ne obosim cand stim ca nu vor face nimic nici aia !!!

    Răspunde
    • Stefan

      Protecția Consumatorului nu cred că ajută în acest caz, dar poate atitudinea ta, a mea și a altora va ajuta. Sper!

    • Stefan

      Să ști că nu e chiar așa, am fost prin câteva mall-uri din țări difirete și nu am văzut niciunde o asemenea atitudine. Peste tot ți se oferă un minim respect.

  5. Yamasha

    Si daca tot o acuzam pe ea, nu ar trebui si patronul? eu in secunda 2 o zburam. de ce in kfc in mc sau in alte lanturi de magazine mari nu este asa?!

    Răspunde
    • Stefan

      O să-ți răspund la a doua întrebare. La ei este oarecum altfel pentru că au în lanțul managerial și oameni din afara României. Oameni care vor să imprime comportamentul din țara mama a lanțului de magazine.

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!