Cum să faci downgrade la Android ICS pe LG Optimus L7

După câteva săptămâni în care update-ul la Android Jelly Bean pentru LG Optimus L7 s-a tot jucat cu nervii mei, am decis că e cazul să mă întorc la Android ICS. Pur și simplu m-am săturat de bug-urile lui nenorocite. Cel mai tare mă deranja faptul că nu funcționa camera foto tocmai atunci când aveam nevoie de ea. Trebuiea să-i dau un restart să-și revină și tâmpenii de genul ăsta, dar gata cu tâmpeniile am trecut din nou la ICS.

Știu că sunt foarte mulți utilizatori de LG Optimus L7 care sunt interesați să facă downgrade de la Android Jelly Bean la Android ICS, drept urmare o să vă spun cum se face acest lucru. Mă consider vinovat că v-am arătat cum se face upgrade-ul, iar că să-mi spăl păcatele vă prezint cum se face și downgrade-ul pe LG Optimus L7, funcționează atât pe P700 cât și pe P705.

Treaba este foarte simplă doar că trebuie să vă înarmați cu răbdare și cu aproximativ 2 ore de timp liber. Pașii pe care trebuie să-i faceți sunt următorii:

  • Trebuie să faceți aceeași pași precum la upgrade-ul la Jelly Bean, doar că de această dată nu veți uploada versiunea V20A, ci versiunea V10K. Versiunea V10k o puteți descărca de aici. După ce veți urma pașii prezentați în articolul de upgrade, veți întâmpina o mare problemă, atunci când telefonul se va restarta va ”îngheța” pe logo-ul de la LG, evident că asta nu e bine…
  • Ca să scăpați de problema cu înghețatul telefonului trebuie să-i dați un factory reset. Acest lucru se face foarte simplu, opriți telefonul (mă rog, scoați cablu de alimentare și va telefonul se va opri pentru că treaba de mai sus se face fără baterie…). Apoi, țineți apăsat tasta de volum minus (-) și butonul de power, introduceți cablu de date și când se luminează tastele capacitive apăsați tasta din dreapta, cea care vă duce la setări. Tineți-le apăsate pe toate cele 3 taste maxim 2-3 secunde după care eliberați tasta de volum și cea de power, pe cea capacitivă o mai țineți vreo 10 secunde. După ce o eliberați așteptați în jur de 30 secunde și telefonul va începe resetare…
  • lgmobile-support-toolDupă resetare telefonul va porni cu ICS și totul va fi în regulă, dar se poate și mai bine de atât, asta dacă vreți înapoi garanția telefonului (adică să nu fie rootat sau să aibă alte firmeware-uri custom). Treaba e simplă și aici, pe site-ul celor de la LG găsiți softul LG Mobile Support Tool, el vă permite să restaurați versiunea originală de Android ICS pe LG Optimus L7. Instalați acest program și din meniu alegeți tabul nr.2, adică Customer Support, apoi Recovery phone. O să vă ceară să introduceți IMEI-ul telefonului pentu a putea stabili cu exactitate versiunea de firmeware de care aveți nevoie. Exact ca în imaginea alăturată.
  • android-recovery-lg-optimus-l7De acum chiar trebuie să vă înarmați cu răbdare… dacă aîți introdus un cod IMEI valid atunci trebuie să înceapă procesul de recovery, vă spun că dureaza în jur de 15-20 de minute, important este că al final veți avea un telefon ca nou. Veți trece prin toți pașii din imaginea alăturată, dar durează… La sfârșit, telefonul își va da restart iar apoi va începe procesul de configurare a Androidului.

La acești pași se rezumă procedeul de downgrade la Android 4.0.3 pentru LG Optimus L7. La mine a funcționat și totul e ca la început, deci trebuie să funcționeze și la voi. Spor la treabă și dacă aveți întrebări, secțiunea de comentarii este deschisă pentru toată lumea. Vă răspund cu mare drag pentru că știu ce înseamnă să-ți freci nervii cu nenorocitul ăla de update… Aștept feedback-ul vostru. :)

Etichete: , , , , , , ,