Capitalele europene în online

România este o ţară europeană care produce în fiecare an mii de programatori, web-designeri, ingineri în IT și pe lângă aceştia mulţi alţi indivizi calificaţi în domenii conexe cu IT-ul. Specialiştii din domeniul IT din România în comparaţie cu alţii tot din ţări europene sunt categoric mult mai buni, nu zic eu asta ci o zic statisticile şi feedback-ul pe care aceștia îl primesc de la angajatori de talie mondială.

Ok, am lămurit un lucru deja cunoscut, România are foarte mulţi specialişti în IT, în special într-o ramură a acestuia, în domeniul web. Dacă verificăm pe site-uri de freelanceri găsim câteva căruţe de programatori şi designeri web ca să nu mai vorbim sutele de firme româneşti din domeniul.

Cu toate că avem oameni buni în domeniu şi mai presus de toate oameni calificaţi şi cu experienţa necesară, atunci când este vorba de reprezentarea României în spaţiul web, aceasta este una jalnică. Site-urile instituţiilor parcă sunt făcute cu piciorul, sunt pline de bug-uri iar altele care ar trebuie să fie informative sunt pline de mizerii şi de reclame. Dacă nu mă credeţi aruncaţi un ochi pe e-guvernare.ro şi o să vedeţi un site foarte prost făcut și vai de mama lui. Pe cuvânt că ar fi dat mult mai bine un wordpress şi o temă simplistă decât porcăria aia de site care îţi dă impresia că e făcut de un copil care acum învaţă să se joace cu web-dev-ul.

Nu vreau să critic prea mult site-urile instituţiilor româneşti pentru că nu am ce critica, sunt făcute foarte prost, nesecurizate etc, oricine are tangenţă cu web-ul îmi poate da dreptate. Vreau să vă îndrept puţin atenţia către site-urile cu informaţii despre ţara noastră, dar în special despre site-ul capitalei noastre care de altfel o numim o capitală europeană.

Helsinki.fiEu când am ajuns în Helsinki acum 3 luni de zile primul lucru a fost să accesez helsinki.fi, care este un site respectabil, construit cu HTML5 (tehnologie de ultimă oră) și care oferă informaţii preţioase pentru vizitatorii oraşului dar nu numai. Pentru că am rămas impresionat de acest portal am aruncat un ochi şi pe bucuresti.ro iar aici surpriză… un site de 2 lei și plin de reclame iar mai mult decât atât are și legătură cu romania.org (un alt site care ne face ţara de ruşine) ca să nu mai zic este vorba de un domeniu web care aparţine unei persoane fizice. Oare nu era normal să aparţină statului român şi să pointeze către un site fain şi cu informaţii folositoare?!

Amsterdam.nlAm zis că poate helsinki.fi o fi vreun caz special şi drept urmare am verificat şi site-urile altor capitale europene, dar se pare că numai la noi e ca la noi. Aruncaţi o privire asupra următoarelor site-uri: paris.fr, berlin.de, madrid.es, budapest.hu, amsterdam.nl, puteţi continua şi cu site-urile altor capitale europene şi vă asigur că nu o să vedeţi aşa mizerii ca pe site-ul capitalei României.

 Acum vreau să vă întreb, vouă vă place ce site are capitala noastră? Dar site-ul Parisului?

Paris.fr

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!