Accesarea partiţiilor de Linux din Windows 7

IT 1 Comentariu

Cu toţii ştim că daca instalezi pe acelasi calculator două sisteme de operarea diferite spre exemplu cum ar fi o versiunea de Linux să zicem Ubuntu că este cea mai cunoscută şi Windows 7, vom avea o problemă legata de vizualizarea partiţiilor dintr-un sistem de operare în altul.

Din Linux este foarte simplu puteam vedea liniştiţi conţinutul partiţiilor de Windows(NTFS-urile obişnuite sau FAT32). Problema apare când trecem pe Windows că nu vom mai putea vedea datele de pe partiţiile de Linux: EXT4, EXT3 sau EXT2. Această problemă a fost rezolvată de curând cu ajutorul unui driver pe care trebuie să îl instalăm pe Windows astfel încât să putem vedea şi din Windows conţinutul acelor partiţii. Driverul se numeşte Ext2Fsd şi este compatibil cu Windows 7, Windows Vista, Windows XP şi chiar şi cu Windows 2000.

Cu ajutorul acestui driver vei putea vedea conţinutul partiţiilor EXT, dar conţinutul va fi redat sub forma read only, dar se poate forţa nota astfel încât să se poate şi scrie pe ele din Windows.

Driverul Ext2Fsd poate fi download de aici. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul de unde m-am inspirat pentru acest articol.

Un Comentariu - “Accesarea partiţiilor de Linux din Windows 7”

  1. Cătălin

    Salut Ionuț.
    Mă numesc Cătalin și vreau să te rog să mă înveți și pe mine cum fac setările pentru un router d-link dir-815 în Linux.
    Am achizitionat si un stick Adaptor Wireless ptr PC-Desktop și aș vrea sa știu cum se fac setările si ptr stick adaptor wireless.(suportă linux)

    În windows 7 am reușit dar numai cu cd-ul nu pe net (192.168.0.1 => adresa din carte)
    Mulțumesc anticipat!!

    Răspunde

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!